872 DILIGÈNCIES

Les diligències judicials obertes per la policia local de Parets augmenten un 2,35%

L'increment es deu, bàsicament, a estafes bancàries, delictes relacionats amb internet i, sobretot, al creixement de més d'un 20% en delictes relacionats amb la conducció sota els efectes de l'alcohol i les drogues

policia-local-1569527303526

policia-local-1569527303526

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’inspector en cap de la policia local de Parets del Vallès, Juan Pérez, ha donat a conèixer les últimes dades en matèria de seguretat, segons les quals, des de principi d’any, s’han obert 872 diligències judicials fins al mes d’agost, un 2,35% més que el 2018. 

L’augment es deu, bàsicament, a estafes bancàries, delictes relacionats amb internet i, sobretot, a l’increment de més d’un 20% en dos mesos en delictes relacionats amb la conducció sota els efectes de l’alcohol i les drogues.

Les esmentades dades s’han posat de manifest en l’audiència pública sobre de seguretat ciutadana, celebrada a Parets del Vallès, dilluns passat 29, i presidida per la primera tinenta d’alcaldia, Casandra Garcia, l’alcalde i regidor de Seguretat ciutadana, Jordi Seguer, i l’inspector en cap de la policia local. 

Quant als robatoris, l’alcalde de la localitat ha informat que han patit un descens del 18% en els mesos de juliol i l’agost respecte al mateix període del 2018. 

Concretament, aquest estiu s’han produït fets a vuit domicilis, dels quals cinc han sigut consumats i tres en grau de temptativa. Quant a les empreses, la reducció dels robatoris en els últims dos mesos ha sigut d’un 50%, i d’un 66% menys en establiments comercials. 

Altres dades que s’han fet públiques han sigut les tres detencions per violència domèstica a dues llars de Parets i al membre d’una parella que estava de passada al municipi. 

Reforç de la policia local i augment de la plantilla

Durant l’audiència pública que s’ha fet a l’ajuntament, l’alcalde de Parets ha parlat de la contractació durant un any, per mitjà dels Plans d’Ocupació Local, de dos nous agents de mobilitat i civisme, amb capacitat sancionadora, que recolzaran la policia local, sobretot en tasques de vigilància de l’espai públic, de seguretat del trànsit i de compliment de les ordenances de convivència ciutadana. 

També s’augmentarà la plantilla de la policia local en els pròxims tres anys –a raó d’un agent per any– que passarà de tenir les 28 persones actuals, inclosos els comandaments, a un total de 31, «dins de la limitació del percentatge que marca la llei», ha explicat l’alcalde.

Trasllat de la policia local a Iveco

La policia local de Parets es traslladarà a les noves dependències del sector Iveco. Així ho ha explicat l’alcalde en la seva intervenció.

Pròximament, segons s’ha anunciat, es farà una nova audiència pública per explicar amb detall les característiques del nou espai i quins serveis concrets es traslladaran a aquella zona. Es preveu que les obres comencin d’aquí a unes setmanes.

Últimes actuacions policials

La policia local de Parets ha procedit a la detenció de dos individus durant aquest cap de setmana. 

Dissabte a la tarda els agents van detenir un vehicle sospitós conduït per una persona de 33 anys que es trobava en recerca i captura i ha ingressat a la presó per delictes greus. 

Notícies relacionades

L’altra detenció es va produir dissabte a la nit quan una persona de 30 anys es trobava generant disturbis prop d’un bar musical.

Més notícies de Parets