UN BROT DURANT L'ESTIU

El botulisme causa la mort d'una dotzena d'ànecs a Parets del Vallès

Es tracta d'una malaltia que afecta les aus i que és recurrent, sobretot en èpoques d'altes temperatures, però que no suposa cap perill ni per als mamífers ni per als humans

llac-dels-necs-1569489278

llac-dels-necs-1569489278

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El mes d’agost passat van aparèixer, al llac de l’avinguda de Francesc Macià de Parets del Vallès, prop d’una dotzena d’ànecs morts per causes que en aquells moments es desconeixien. 

El personal de l’Escola de la Natura i del GRENP van recollir les aus i les van traslladar al centre de recuperació de Torreferrussa, per fer-los proves i determinar les causes de les morts.

Finalment, i després de diferents anàlisis, els resultats confirmen que es tracta d’un brot de botulisme aviari, que no suposa cap perill ni per als mamífers ni per als humans.

El botulisme aviari és una malaltia causada pel bacteri ‘Clostridium botulinum’, que afecta les aus i és recurrent, sobretot en èpoques d’altes temperatures.

Morts de tórtores al territori

Quant a les tórtores mortes que últimament s’han trobat a Parets i tot el territori, els informes i les proves realitzades indiquen que es tracta d’un brot del virus de Newcastle, que afecta aquesta espècie i que és molt contagiós entre les aus però que no és perillós per als humans.

El virus es pot transmetre a altres ocells i, en cas de contacte directe amb els humans, pot provocar símptomes similars a una grip lleu o una conjuntivitis. Els resultats de les proves han sigut confirmats per la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural de la Generalitat.

Notícies relacionades

Des de la regidoria de Medi Ambient de la localitat vallesana es recomana, en el cas de trobar un animal mort, de l’espècie que sigui, no tocar-lo i posar-se en contacte amb els agents rurals al telèfon 93 561 70 00 o bé trucar a la Policia Local.

Més notícies de Parets