ESCOLA BRESSOL HISTÒRICA

La Cuna, la guarderia més antiga de Parets del Vallès, compleix 'oficialment' 30 anys

Abans d'obrir definitivament les portes, el centre va funcionar en diverses etapes, la primera el 1937, en plena guerra civil, per als fills dels treballadors de la Industria La Linera

la-cuna-30-anys

la-cuna-30-anys

1
Es llegeix en minuts
A.R.

La guarderia La Cuna és l’escola bressol més antiga de Parets del Vallès, no obstant, aquest dimecres 10 de setembre compleix ‘oficialment’ 30 anys.

Abans d’obrir definitivament les portes el 10 de setembre del 1989, La Cuna va funcionar en diverses etapes de la història de la localitat: la primera el 1937, en plena guerra civil.

Aquesta escola bressol va ser construïda per als fills dels treballadors de la Industria La Linera, la primera fàbrica que es va instal·lar a Parets del Vallès, el 1880; i que funcionava com una colònia tèxtil de l’època, però amb la diferència que aquesta es va instal·lar en un poble ja existent.

Actualment els terrenys de la fàbrica són un espai verd, anomenat parc de la Linera. Encara es conserva la torre del director de la indústria, reconvertida en Escola Municipal de Música; la guarderia La Cuna; la xemeneia, de 23 metres; i les cases de treballadors, que segueixen unes pautes de construcció d’estil anglès.

Acte institucional

La regidora d’Educació i primera tinenta d’alcaldia, Casandra García, i l’alcalde de Parets, Jordi Seguer, han visitat el matí d’aquest dimarts la guarderia La Cuna per fer entrega d’una placa commemorativa. 

El centre La Cuna com es coneix avui dia va néixer el 10 de setembre del 1989 i va ser inaugurat per la ministra socialista Matilde Fernández i l’actual regidora Rosa Martí, que llavors era l’alcaldessa de la localitat.

Notícies relacionades

Actualment, a part de La Cuna, Parets compta amb dues guarderies municipals més: el Cirerer i el Gargot.

Més notícies de Parets