Animals exòtics

Augmenta l'abandonament d'espècies exòtiques a Parets

El Grup d'Investigació de l'Escola de Natura (GRENP) ha recollit unes seixanta tortugues aquest any

tortugues

tortugues

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’abandonamentd’espècies exòtiques invasores va en augment a la zona de Parets del Vallès, segons ha informat el Grup de Recerca de l’Escola de la Natura d’aquesta localitat (GRENP). Només en una recent recollida d’exemplars a la bassa de l’avinguda Francesc Macià, a l’entrada de la ciutat des de la C-17, s’han recopilat uns seixanta exemplars de tortugues.

Però els animals exòtics també arriben al centre per altres vies. El 25 de juliol passat també es van incorporar al GRENP deu tortugues mediterrànies (‘Testudo hermanni’), espècie protegida, ja que a Catalunya es troben amenaçades pels incendis i els atropellaments.

Espècies invasores

Però no només ha augmentat la presència d’aquest animal exòtic. Durant el primer semestre de l’any 2018, també s’han recollit prop de 70 peixos carpa i més de 3.000 gambúsies a les diferents basses del municipi.

Aquesta situació, segons els professionals de l’Escola de Natura, suposa un gran perill perquè l’impacte de les espècies invasores sobre les autòctones és la segona causa de pèrdua de biodiversitat al món, només per darrere de la destrucció d’hàbitats.

Notícies relacionades

“La gent, quan ja no vol els animals, els deixa a les basses pensant que aquí estaran bé. Però tothom pensa el mateix, de manera que s’acaben creant superpoblacions i, fins i tot, al final hi ha exemplars que no es poden recuperar i no sobreviuen”, ha lamentat el director del GRENP, Ferran Lozano, en declaracions a SomParets.

Més notícies de Parets