2017

Roba usada contra el risc d'exclusió social a Parets

La ciutat recull el 2017 el 10% més que el 2016, uns 3 quilos per habitant

En total, 56 tones seran destinades a persones que les necessitin

parets

parets

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La ciutadania de Parets del Vallès ha donat, durant l'any 2017, més de 56 tones de roba usada, que s'utilitzaran amb fins socials. Concretament han sigut 56.240 els quilos de roba que s'han recollit en els 18 contenidors que Humana i Roba Amiga tenen distribuïts pel municipi.

La ràtio de recollida de roba de l'any 2017 és aproximadament d'uns 3 quilos per habitant, un 10% més que l'any 2016. En el cas de la cooperativa Roba Amiga, s'han recollit 25,86 tones de roba, sabates, i altres residus tèxtils en els 7 contenidors que hi ha en els diferents punts de Parets.

Pel que fa a Humana, amb 11 contenidors distribuïts al municipi, el total ha sigut de 30,38 tones.

Destinat a persones en risc d'exclusió social

Les entitats Humana i Roba Amiga col·laboren amb els Serveis Socials de l'Ajuntament amb aportacions econòmiques en funció de la quantitat de roba recollida o de vals canviables a les seves botigues. En els dos casos, tots els beneficis es destinen a persones en risc d'exclusió social.

Notícies relacionades

La reutilització i el reciclatge del tèxtil contribueixen a la protecció del medi ambient i a la lluita contra el canvi climàtic: a més de recuperar les peces, s'evita el seu dipòsit en un abocador contribuint a la reducció de l'emissió de gasos d'efecte hivernacle (GEI). Cada quilo de roba que es reutilitza i no és incinerat evita l'emissió de 3.169 kg de CO2

Més notícies de Parets a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Pobresa