Premis de Hollywood

‘Alcarràs’, de Carla Simón, representarà Espanya en els Oscars

  • El film, Os d’Or en l’última Berlinale, s’ha imposat a ‘As bestas’, de Rodrigo Sorogoyen, i ‘Cinco lobitos’, d’Alauda Ruiz de Azúa

‘Alcarràs’, de Carla Simón, representarà Espanya en els Oscars

El Periódico

1
Es llegeix en minuts
Beatriz Martínez
Beatriz Martínez

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

‘Alcarràs’, de Carla Simón, ha sigut escollida per l’Acadèmia de Cine per representar Espanya en la categoria de l’Oscar a la millor pel·lícula internacional en l’edició 95a dels premis de Hollywood, que se celebrarà a Los Angeles el 12 de març del 2023. La premiada pel·lícula de Simón, Os d’Or en l’última Berlinale, es va imposar a les altres dues excel·lents precandidates, ‘As bestas’, de Rodrigo Sorogoyen, i ‘Cinco lobitos’, d’Alauda Ruiz de Azúa.

La primera pel·lícula de Carla Simón, ‘Estiu 1993’, ja va ser triada el 2018 per l’Acadèmia Espanyola per lluitar pels Oscars, tot i que finalment va quedar fora de la cursa per entrar entre les nominades. Serà la tercera pel·lícula rodada en català que opti a l’Oscar, després de ‘Pa negre’, d’Agustí Villaronga, el 2011, i l’esmentada ‘Estiu 1993’.

Notícies relacionades

Després de les festes de la Mercè, en les quals serà pregonera, Carla Simón viatjarà a principis d’octubre als Estats Units per presentar ‘Alcarràs’ en el New York Film Festival, i allà s’iniciarà de manera oficial la campanya dels Oscars mitjançant la productora i distribuïdora Mubi.

Espanya ha sigut nominada en 20 ocasions per a l’Oscar a la millor pel·lícula internacional i l’ha guanyat quatre vegades: ‘Volver a empezar’, de José Luis Garci, el 1982; ‘Belle Epoque’, de Fernando Trueba, el 1993; ‘Todo sobre mi madre’, de Pedro Almodóvar, el 1999; i ‘Mar adentro’, d’Alejandro Amenábar, el 2004. L’última vegada que l’Acadèmia va optar al guardó va ser el 2020, amb ‘Dolor y gloria’, d’Almodóvar, que va capitular davant el fenomen ‘Paràsits’.