Premis Oscar

Jada Pinkett Smith vota per concloure la polèmica: «És temps de guarir»

  • L’actriu publica un breu missatge a Instagram amb què sembla voler donar per tancada la controvèrsia després del cop de Will Smith a Chris Rock

Jada Pinkett Smith vota per concloure la polèmica: «És temps de guarir»

EFE

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’actriu Jada Pinkett Smith es va pronunciar aquest dimarts per primera vegada després de la bufetada que el seu marit, Will Smith, va clavar al còmic Chris Rock en la cerimònia dels Oscars amb un breu missatge a Instagram que diu: «És temps de guarir i estic preparada per a això». D’aquesta manera, la intèrpret donava aparentment per conclosa la controvèrsia per l’agressió de Smith a Rock diumenge passat.

A la gala, Rock va pujar a l’escenari del Teatre Dolby per presentar l’Oscar al millor documental i va fer una broma sobre el cap rapat de Pinkett Smith, que ha reconegut públicament que pateix alopècia, al comparar-la amb la tinenta O’Neil de la pel·lícula de Ridley Scott. Després que Pinkett Smith tanqués breument els ulls en un gest d’enuig, el seu marit es va aixecar del seient i va pujar a l’escenari per clavar una bufetada a Rock. «Treu el nom de la meva dona de la teva puta boca», li va cridar Smith davant el desconcert generalitzat. Aquesta frase va ser censurada en l’emissió televisada per als Estats Units, però es va sentir perfectament en altres parts del món.

L’agressió va eclipsar la recepció de la primera estatueta en la seva carrera del protagonista de ‘King Richard’ (‘El método Williams’), que en el seu discurs al rebre el premi al millor actor va intentar justificar el seu comportament descrivint-se com a «protector» de la seva família i afirmant que «l’amor porta a fer bogeries». Dilluns, Smith va demanar disculpes a l’Acadèmia de Hollywood i a Rock: «El meu comportament d’ahir a la nit en els Oscars va ser inacceptable i inexcusable», va assegurar l’actor en una publicació d’Instagram.

Notícies relacionades

L’Acadèmia de Hollywood ha condemnat l’incident i ha anunciat l’obertura d’una investigació per estudiar possibles accions contra l’actor. Fins ara, es desconeix la transcendència de les mesures d’aquesta institució, que estudia la suspensió de l’Acadèmia –immediata o temporal– o fins i tot la retirada del premi que va guanyar diumenge.

Per la seva banda, segons el portal ‘Variety’, Rock no ha volgut denunciar Smith davant el Departament de Policia de Los Angeles per la plantofada i ha optat per guardar silenci després de l’aldarull.