La nit de Hollywood

L’espanyol Alberto Mielgo guanya l’Oscar 2022 al millor curtmetratge animat

1
Es llegeix en minuts

L’espanyol Alberto Mielgo va guanyar, amb ‘El limpiaparabrisas’, l’estatueta al millor curtmetratge animat en la 94a edició dels Oscars, un premi a què també aspirava el director xilè Hugo Covarrubias amb ‘Bestia’.

Quan va recollir el premi, Mielgo va destacar que els nominats de la seva categoria en aquesta edició no han sigut «mainstream», sinó que eren produccions de «pressupost baix».

A més, el cineasta espanyol va remarcar la temàtica dels curts animats d’aquest any: «Qutre eren per a adults».

«Això és només l’inici del que podem fer gràcies a l’animació», va recalcar Mielgo amb un missatge reivindicatiu per equiparar aquest gènere en format reduït a qualsevol altre més propi de llargmetratges.

Visiblement més nerviós que Mielgo, el productor d’aquest curtmetratge, l’espanyol Leo Sánchez, va pujar a l’escenari i va reforçar el discurs i la «gran visió» del cineasta, alhora que va donar les gràcies a tots els membres de l’equip d’‘El limpiaparabrisas’ implicats en la seva consecució.

Mielgo fa més de dues dècades que treballa en el món de l’animació per a gegants com Disney, Netflix o Sony, però ara ha aconseguit l’Oscar amb la seva aposta més personal: ‘El limpiaparabrisas’, una producció que reflexiona sobre l’amor.

Així mateix, ha participat en pel·lícules importants com ‘La núvia cadàver’ o ‘Harry Potter i les relíquies de la mort’.

Mielgo afegeix aquest Oscar als tres Emmy que ja té en seu palmarès pel curt ‘The witness’, el qual va rodar per a la sèrie ‘Love, death and robots’.

Notícies relacionades

La resta de contendents en la categoria de millor curtmetratge animat eren ‘Boxballet’, d’Anton Dyakov; ‘Robin Robin’, de Dan Ojari i Mikey Please, i ‘Affairs of the art’, de Joanna Quinn i Les Mills.

Tota la informació sobre els Oscars 2022 i les nominacions

Temes:

Cine