Tema del diumenge

Ciutats sostenibles: no són utòpiques

EL PERIÓDICO recopila receptes per crear entorns resilients davant el canvi climàtic

1
Es llegeix en minuts
Ciutats sostenibles: no són utòpiques

Aquest diumenge, EL PERIÓDICO recull les conclusions d’informes científics que confirmen que una ciutat sostenible no és ni utòpica ni costosa. Diverses plataformes de científics, com Hope towns, recopilen desenes de solucions, a petita i gran escala, per crear entorns resilients davant el canvi climàtic. Així, el reportatge principal (amb una versió interactiva a la web ) reuneix algunes de les receptes de la mà del divulgador Javier Peña, que considera que "no es tracta de parlar de sacrificis, sinó del que guanyem amb aquests models de ciutat".

Barcelona és una d’aquestes ciutats que va abraçar la sostenibilitat una mica tard, però el seu compromís per aconseguir un entorn més amable i saludable és ferm. El periodista expert en mobilitat Carlos Márquez repassa les mesures implementades a la capital catalana, dels eixos verds al transport públic zero emissions, passant pel sharing. La zona de baixes emissions (ZBE), diu, és "el millor exemple de com l’acord polític permet que una mesura ambiental es perpetuï en el temps".

Fa 10 anys, el 27 d’abril del 2014, va ser canonitzat el papa Joan Pau II, nou anys després de la seva mort, dia en què ja es va poder escoltar el Sant Subito entre els fidels que feien vigília a la plaça San Pedro. Transcorreguda una dècada des d’aquella efemèride i en vista dels esdeveniments que han sacsejat l’Església amb la revelació dels escàndols de pederàstia, que ell va contribuir a tapar, el suplement Entendre-hi + analitza el seu pontificat, un dels més llargs de la història, i quina part del seu llegat perviu avui a l’Església.

Notícies relacionades

Ascens de Bildu

L’ascens de Bildu al País Basc és un altre dels assumptes analitzats a les pàgines dominicals, que també aborden la iniciativa del Govern per fer un reconeixement al poble gitano i incorporen una entrevista amb la política del Partit Popular Andrea Levy.