¿En què podem fotre’t?

1
Es llegeix en minuts
¿En què podem fotre’t?

JOSÉ LUIS ROCA

No és estrany desitjar la teva pròpia mort, per desesperació, després d’intentar contactar amb atenció al client. Estàs tan exasperat i tip de trucar que realment no t’aniria malament morir, i, com a primera conseqüència, deixar sense fer tota una sèrie de coses desagradables. Aquesta seria la part bona de morir a propòsit: que te n’aniries pensant "que les faci un altre", i sentint alleujament per això. Bé. Però per arribar a aquest límit, segurament primer has desitjat la mort d’altres, també per desesperació, un estat que torna comprensibles moltes accions. En realitat, no li desitges tant el mal al personal d’atenció al client, que també, com a l’empresa, per a la qual demanes la fallida, l’extinció, per convertir atenció, en realitat, en distracció al client.

Notícies relacionades

És fàcil d’entendre: vaig trucar al llarg de tres dies vuitanta-sis vegades a les oficines de MRW a Ourense. I no em va agafar el telèfon ningú. Ningú viu, real, i no completament idiota d’atenció al client, vull dir. Em responia sempre una veu gravada. A partir de cert nombre de vegades, marcava per engrossir la xifra, per explicar que vaig trucar vuitanta-sis vegades seguides i res. Tot i que ja sabia que ningú l’ agafaria, trucava. Jugava a trucar. Trucava sense un altre desig que algú despengés i preguntar-li si feia fred, si es trobava bé, si no se li feia llarg l’hivern, si havia llegit la llarga novel·la de Sara Barquinero. Mentrestant, l’empresa de paqueteria m’assegurava per xarxes socials que passava nota al meu MRW local perquè m’entreguessin l’enviament. I no me l’entregaven mai.

El lamentable servei al client no és més que un signe dels temps que vivim, estranyament caracteritzats per la recerca de la desgràcia, la infelicitat, l’exasperació a través de l’economia de serveis. Tot seria diferent, i lloable, si un dia atenció al client comencés a dir-se d’una altra manera, i que quan et despengessin el telèfon et saludessin amb un "Hola, fill de puta. Et fotrem viu", una cosa que ara no diuen, però que sabem que pensen.

Temes:

Novel·la