Botifler i de la ‘fatxosfera’

Ningú m’ha posat encara en aquest invent de Sánchez

2
Es llegeix en minuts
Botifler i de la ‘fatxosfera’

Albert Soler

Van passant els dies i ningú m’ha posat encara en la fatxosfera, aquest invent de Pedro Sánchez per col·locar allà tot el que dissenteixi d’ell o de l’amnistia, tant li fa, ja són el mateix. Un, que és català, ja està més que acostumat que si dissenteix li diguin fatxa, aquí és la norma des de fa anys i es porta amb orgull, però a la resta d’Espanya no coneixien aquesta bonica tradició, així que la fatxosfera omple un buit.

Mentre els catalans que no vam ser enganyats pel procés disfrutem de ser considerats mals catalans per part dels que sí que van ser estafats, els espanyols que no suporten no tenien fins ara una denominació d’origen, d’un club que els agrupés. La fatxosfera ha vingut per resoldre aquesta carència. Per això ha sigut tot un president del Govern qui n’ha anunciat la creació.

De Sánchez es podran dir moltes coses, però cal admetre que compleix sempre les seves promeses: ho fa prometent alhora una cosa i la seva contrària, de manera que li resulta impossible no complir. Celebrem, doncs, la seva idea de la fatxosfera.

Sol·licituds a la Moncloa

A partir d’ara, tothom que no segueixi el líder socialista en els seus deliris formarà part de la fatxosfera, és igual quina sigui la seva professió o les seves idees polítiques. Allà caben Savater, Frank de la Jungla, Vicente Vallés, Cercas, Bertín Osborne, Azúa, Pérez Reverte, Carlos Sainz, qualsevol jutge que pretengui fer complir la llei, socialistes desafectes al règim –entre ells González i Guerra–, tots els taxistes i, a la llarga, tot ciutadà més gran de 18 anys que cregui que governar un país és cosa seriosa i no un tripijoc per set vots.

Notícies relacionades

D’entrada, alguns s’ofendran, és ben natural, ja va passar a Catalunya quan van començar a qualificar de botiflers els no llacistes, però a la llarga es va convertir en un elogi. El mateix passarà amb la fatxosfera, així que no protestin els al·ludits, al contrari, portin amb orgull la seva pertinença a la nova comunitat de ciutadans lliures.

Estic dels nervis. No sé on han d’enviar-se les sol·licituds per ser admès en la flamant associació, suposo que a la Moncloa, que és on s’expedeixen els carnets de fatxosfera. Un, que a la menor ocasió afirma amb el cap ben alt que a la seva pròpia terra ha sigut qualificat de botifler, traïdor i fatxa, no pot permetre’s quedar-se fora de la fatxosfera. Molt menys, sabent que l’alternativa seria formar part de la sanchosfera. I això sí que no. Entre fatxosfera i sanchosfera, s’ha d’optar sempre per la dignitat.