Apunt

El que la FIFA sí que va veure

1
Es llegeix en minuts

Aquesta setmana s’ha conegut l’informe amb què la FIFA argumenta la seva decisió de sancionar amb tres anys d’inhabilitació Luis Rubiales, expresident de l’RFEF. El relat que fa el comitè disciplinari del màxim organisme del futbol internacional és bastant més dur que les mateixes imatges difoses moltes vegades des del 20 d’agost. Segons aquest informe, l’actitud inapropiada de Rubiales no es va limitar a l’espanyola Jenni Hermoso, sinó que, segons denuncia la Federació anglesa (FA), l’espanyol va acariciar la cara de la jugadora anglesa Laura Coombs i va besar amb força a la cara Lucy Bronze. Aquestes imatges van passar inadvertides davant el tsunami Jenni, però van passar davant els ulls de la presidenta de la FA, Debbie Hewitt, que va acabar la cerimònia avergonyida.

En l’era digital, el que no està gravat o emès en directe és com si no hagués existit, de fet és altament probable que, en cas de no haver emès la tele el petó a Jenni, no hauria passat res amb Rubiales, malgrat que el seu comportament, com diu la FIFA, va arruïnar l’experiència del Mundial a molts, començant per la jugadora i les seves companyes tot just proclamar-se campiones.

Notícies relacionades

Mentre a Espanya encara està pendent la declaració d’Hermoso davant l’Audiència Nacional, prevista per al 2 de gener, la investigació de la FIFA ha conclòs que Rubiales i el seu entorn van pressionar i coaccionar emocionalment la jugadora en nombroses ocasions perquè es posicionés a favor de l’inhabilitat, i que l’expresident va utilitzar l’Assemblea de l’RFEF per distorsionar la realitat del petó a favor seu. Amb aplaudiments i tot. Han passat més de tres mesos des que la selecció va ser campiona del món. No han hagut de ser fàcils per a Jenni, posada injustament en una diana per denunciar davant la fiscalia un comportament que la justícia espanyola encara ha de qualificar, però la FIFA ja ha condemnat i sancionat amb fermesa.

L’argument que el petó s’ha polititzat a Espanya, que continuen utilitzant els que legitimen el masclisme, no sembla haver convençut la FIFA, que se suma als "idiotes i estúpids" que no riem la gràcia al "piquito".