NEWSLETTER Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Una setmana màgica a EL PERIÓDICO

1
Es llegeix en minuts
Una setmana màgica a EL PERIÓDICO

Comencem aquesta setmana entregant al Mago Pop, Antonio Díaz, el premi del Català de l’Any 2023. Va ser una nit màgica al descobrir, de la mà de l’entrevista que li va fer Sergi Mas en el Disseny Hub, una persona que ha dedicat la seva vida a fer possible l’impossible, tant dins com fora de l’escenari. La seva biografia ens ha fet veure una connexió entre el periodisme i l’il·lusionisme: les notícies, les grans notícies, acostumen a explicar com fets que semblen impossibles acaben sent possibles, per bé o per mal.

El premi al Mago Pop ha coincidit en el temps amb la publicació d’una investigació que ha fet la redacció durant cinc mesos sobre els casos d’explotació laboral a les obres del Camp Nou. Una història que ens semblaria impossible sense els testimonis i els documents que han recopilat Jordi Otix, Manu Mitru, Elisenda Colell i Gabriel Ubieto.

Notícies relacionades

I vam entrar en ratxa, explicant aquesta mateixa setmana la història del director de l’Institut Català d’Oncologia (ICO) que no va declarar diversos cobraments de farmacèutiques després d’exercir el càrrec mentre una empresa que havia fundat continuava rebent diners dels laboratoris. I vam avançar altres notícies com l’increment de les tarifes de l’aigua a l’àrea de Barcelona, la petició del fiscal de nou anys de presó per a Dani Alves per una acusació de violació i la ponència política del pròxim congrés del PSC.

Tot això no és una casualitat, és el resultat del talent i de l’esforç de tota una redacció que cada matí s’aixeca buscant el que passa en aquesta zona limítrofa entre el possible i l’impossible en la qual el Mago Pop construeix els seus espectacles. És un orgull per a EL PERIÓDICO que Antonio Díaz hagi acceptat ser el Català de l’Any 2023 perquè encarna el que fa cada dia la redacció: transitar entre l’impossible i el possible, des del rigor i la veracitat, per explicar històries dels que busquen un progrés que no es carrega ni les persones ni el planeta. ¡Felicitats a tots!