Barcelonejant

El ‘casament’ de Josep Sánchez Llibre

3
Es llegeix en minuts
El ‘casament’ de Josep Sánchez Llibre

La setmaneta que ha viscut el president de Foment, Josep Sánchez Llibre, difícilment l’oblidarà. Va començar dilluns amb els premis Foment del Treball 2023 celebrats al TNC amb la presència del president català, Pere Aragonés; l’alcalde, Jaume Collboni; el ministre d’Indústria, Héctor Gómez, i la presidenta del Parlament, Anna Erre. O sigui, que no hi va faltar ningú. Una prova més que, quan Sánchez Llibre toca el xiulet, tothom es posa ferm. Destacar la presència del president de FIATC Assegurances, Joan Castells, i, sobretot, de l’empresari Juan Echevarría, que van rebre la medalla d’honor de Foment. Aquest últim, per cert, amb una trajectòria envejable, va demostrar als seus 98 anys –la setmana que ve en compleix 99– tenir les idees més clares que bona part dels presents a la sala. Echevarría va fer un discurs tant elegant com valent davant més de 600 empresaris. Els més emocionats, com no podia ser de cap altra manera, la seva dona i els seus cinc fills.

Doncs això, que els premis de Foment van ser un èxit de convocatòria, organitzatiu i de repercussió. A tot això, va presentar l’acte de manera molt dinàmica la periodista Maria García, de Cuatro Televisión.

Dimarts, Josep Sánchez Llibre va tenir un d’aquells dinars anomenats secrets i que aviat revelarem en aquestes pàgines, però realment el seu gran dia va ser dijous. Va passar a la seu de Foment, on va oferir un interessant discurs titulat ‘Les institucions i els empresaris en el segle XXI’. El motiu no va ser cap altre que el seu ingrés en la Reial Acadèmia Europea de Doctors, que presideix el doctor en ciències econòmiques i doctor en dret Alfredo Rocafort. Sánchez Llibre va oferir una lliçó magistral, en la qual va repassar la història de l’empresariat català i els 250 anys de Foment. Vestit per a l’ocasió, el seu ingrés en aquest grup reduït de personalitats amb seu a Barcelona no és un fet anecdòtic. Dels 27 doctors que formen aquesta institució europea, 19 són premis Nobel. Gairebé res.

Després de l’acte, Sánchez Llibre, va convocar el seu entorn més íntim al Cercle Eqüestre per celebrar el nomenament. Va ser un sopar íntim. Bé, íntim, però amb gairebé cent convidats. Hi era, evidentment, el seu amic i flamant nou president del Cercle, Enrique Lacalle. Però també hi van assistir el president de la UFEC, Gerard Esteva; el doctor Ramón Cugat, i expolítics com Josep Antoni Duran i Lleida, Iñaki Anasagasti, Felip Puig i Vicente Martínez-Pujalte. Van representar el sector de la premsa Javier Godó i el director d’aquest diari, Albert Sáez, i el sector empresarial, el seu germà, Dani Sánchez Llibre, Àngel Simón, José Maria Xercavins, Jorge Gallardo, Javier Malet, Antoni Brufau, Silvia Alsina i Sergi Loughney. El sopar va acabar amb un divertit discurs de l’homenatjat en el qual va explicar que la seva relació personal amb James, el seu altre germà, al marge de Dani, està millorant... Doncs això, Josep Sánchez Llibre, geni i figura.

Fede, l’altre triomfador de la setmana

Notícies relacionades

Dilluns l’‘alma mater’ de la sala Luz de Gas, Fede Sardà, va complir 28 anys. Bé, ell en té uns quants més, però al local li’n falten dos per arribar als 30. La celebració va ser, com cada dia que obren, amb actuació en directe. En aquesta ocasió van pujar a l’escenari el grup Las migas i ABBA The New Experience, que van animar la nit. Sens dubte, no hi ha nits avorrides en aquest local del carrer de Muntaner. Una disco, segurament l’única del món, on Fede Sardà, el seu propietari, junt amb FernandoVila, sempre és present. No se li escapa res i això fa que sigui una de les sales de festes més animades i alhora més segures de la ciutat. I no només això. Fede Sardà és un individu tan solidari que hauria de rebre algun dia la Creu de Sant Jordi. Segur que el president, Aragonès, prendrà nota de la proposta. No tinc cap dubte que, si visqués el seu amic el pare Manel, també hi estaria d’acord.

Dilluns, entre moltes cares conegudes, hi van assistir la seva guapa dona i promotora de concerts, Gemma Recoder; la periodista, directora artística de Canet Rock i peça clau a la gala People in Red, Laura Duran, i les molt animades Helena Torras, Arantxa Ruíz i Vera Baena, entre d’altres... En fi, que per ser un dilluns hi va haver gresca fins a la matinada.