Llimona & vinagre Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Nacha la Macha, l’estranya parella de la infanta Elena

Compromès amb els drets del col·lectiu LGTBI, l’actor i cantant forma part de l’elenc de ‘Malinche’, el musical de Nacho Cano

La infanta Elena es diverteix a Madrid amb Nacha la Macha

El decisiu treball amb què estrena el seu currículum Froilán

4
Es llegeix en minuts
Nacha la Macha, l’estranya parella de la infanta Elena

INSTAGRAM NACHALAMACHA

La germana gran de Felip VI ocuparia el tron d’Espanya si aquest no fos un país amb una Constitució que consagra la discriminació sexista. Sota una premissa com aquesta, Elena de Borbó té via lliure per fer el que li vingui de gust sense importar-li què diran, exercint de cap del seu propi estat de Whatsapp. Fer el que li doni la gana, vaja, sigui dedicar-se a cavalcar pel prat, anar als toros, renyar la seva filla ‘influencer’ per ensenyar massa a les xarxes socials, acompanyar el seu pare exiliat quan acudeix a les regates de Sanxenxo, desterrar el seu fill díscol al desert amb l’avi, o prendre l’aperitiu a la capital amb un amic molt especial.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Com que no se li coneix nòvio des del seu cessament de la convivència amb Jaime de Marichalar, fa gairebé 16 anys, s’escau esbrinar qui és aquest José Ignacio Galán Ordóñez amb qui comparteix taula, refresc de cola i ‘selfie’ junts i somrients. «Avui dia lliure a Malinche i tarda de rialles amb amigues», va publicar l’afortunat a Instagram, al seu compte a nom de Nacha la Macha. Que la germana del Rei tingui amistat amb una conegudíssima ‘drag queen’ no hauria de resultar estrany en aquest regne amb dues reines. O tres, si hi sumem aquesta última incorporació. Transvestit amb la seva característica melenassa vermella, es va personar l’artista al programa d’Ana Rosa Quintana per explicar els detalls de la seva relació, que no resulta tan estranya atès l’interès de la infanta pel «teatre i la cultura», va asseverar el simpàtic Galán, nascut fa 42 anys a La Línea de la Concepción.

Actor i cantant, transformista d’èxit molt popular a Chueca que ha merescut l’aplaudiment en teatres i cabarets d’arreu d’Espanya, forma part de l’elenc de ‘Malinche’, el musical que el seu homònim Nacho Cano va estrenar fa més d’un any a Ifema. En l’espectacle, i amb un estil que fusiona flamenc i ball urbà, es narra la història d’amor entre la dona indígena entregada com a tribut als conqueridors i Hernán Cortés que va donar lloc al primer mestissatge. Això va de barreges i amistats improbables, i Galán encarna el sacerdot Olmedo, que acompanyava en la seva singladura el descobridor espanyol, un paper pel qual va ser nominat en la categoria de millor actor de repartiment als premis Teatre Musical.

Segons ha explicat ell mateix, després d’assistir a la funció, Elena de Borbó va anar al camerino per conèixer els artistes i quan el va veure, espontània com és, es va posar a cridar «el capellà, el capellà» i li va fer una abraçada. A partir d’aquell moment, hi va haver una connexió immediata. Tanta, que la cunyada de Letizia ha repetit al pati de butaques de ‘Malinche’ a l’iniciar-se la segona temporada i ha batejat amb el nom d’Olmedo un poltre nascut fa poc en una de les seves finques. Hi ha capellans que deixen empremta, i artistes que han rescatat per al present figures llegendàries, com Paco España. Nacha la Macha va interpretar fa un parell d’anys aquest artista canari, pioner del travestisme que va triomfar en el tardofranquisme des del seu Gay Club de Madrid, en l’obra musical ‘Paco España, de la gloria al olvido’, amb bones crítiques.

Notícies relacionades

Compromès amb els drets del col·lectiu LGTBI, José Ignacio Galán s’apresta a fer caure un altre tipus de barreres exposant als quatre vents la seva afecció a la duquessa de Lugo. «¡Que bonic que gràcies a la meva feina es puguin salvar les classes socials! És una persona que estima la gent i abans que res diu que cal respectar la gent», li va dir a AR sobre la germana gran del Rei i tercera en la línia de després de les seves nebodes Ortiz. I va afegir: «Em crida l’atenció que us sorprengui veure-la tan feliç, perquè ella és així. És una senyora tremendament divertida, tremendament educada».

Home, sorprendre’ns, el que es diu sorprendre’ns, no ens sorprèn que la primogènita de Joan Carles I es diverteixi i visqui la vida sense excessives preocupacions. Potser ens sorprendria que empenyés un carretó de comprar a l’hipermercat, que es presentés a les eleccions en les llistes de Sumar o, posats a fer, que plogui en la Cimera del Clima de Dubai, en l’organització de la qual treballa presumptament el seu fill Froilà. Però Nacha la Macha, que per alguna cosa va protagonitzar la pel·lícula ‘Amo que te amen’, no es cansa d’encomiar la seva il·lustre amiga: «Ric molt amb ella, és una senyora molt divertida i molt agradable». Una ‘campechana’, ho hem entès.