Crítiques a El Hachmi Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Disparar contra la pregonera

El que molesta de Najat és que pensi pel seu compte i, no contenta amb això, per postres opini, i les dues coses amb profusió. El sol fet de pensar és una anomalia per als que la critiquen

Najat el Hachmi, pregonera de les festes de la Mercè 2023

3
Es llegeix en minuts
zentauroepp41861419 barcelona 31 01 20018 escritora  najat el hachmi  que presen180131171028

zentauroepp41861419 barcelona 31 01 20018 escritora najat el hachmi que presen180131171028 / FERRAN NADEU

No he assistit mai a un pregó de les festes, no hi aniria ni encara que el pregoner fos jo. Un pregó de festa major és el contrari a la festa, és un acte oficial en el qual algú a qui li han encarregat oficialment un text, lloa oficialment la ciutat, o una cosa semblant, ja dic que no he estat mai en cap. Qui ho va entendre bé va ser Tierno Galván quan era alcalde de Madrid, que en un pregó va instar tothom a col·locar-se. Tant d’èxit va tenir la crida que, des de llavors, polítics de tot signe no han deixat de col·locar-se, i no només a base de portes giratòries, fins i tot hi ha hagut un vicepresident que va col·locar la senyora de ministra. A Catalunya fou on amb més ganes es va seguir la consigna, van córrer els polítics a col·locar-se ells i a col·locar familiars, amics i tothom qui tingués carnet del partit. Si no hi havia prou paradetes per a tant d’aspirant a col·locat, es creaven direccions generals, ambaixades, un programa televisiu de la Diputació i consells de la republiqueta, el cas era col·locar-se i col·locar.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

No sé quin interès pot tenir ningú a pronunciar un pregó, tret que després l’alcalde et convidi a croquetes, això en seria un bon motiu, encara que siguin croquetes oficials. Quan tornem a compartir taula, hauré de preguntar-li a Najat El Hachmi si va haver-hi croquetes, i si no va ser així, per les seves raons, tan bé que s’està de festa en lloc d’estar parlant de la festa. Najat és la pregonera d’enguany a la Mercè, , cosa que solleva els llacistes, els islamistes, els transgènere i no sé si algú més, ja he deixat de comptar-li els enemics, per enveja, ja que la vàlua d’un periodista es mesura per la quantitat de gent que té en contra. Parafrasejant Dalí, Najat és columnista; jo també. Najat critica el llacisme; jo també. Najat està contra l’ús del vel; jo tampoc, no seré jo qui digui a les dones com desvestir-se, tret que m’ho sol·licitin, cosa cada cop més inhabitual. Respecte dels transgènere, la meva única contribució a la seva normalització fou aplaudir amb ganes l’actuació d’un d’ells a la sala Bagdad quan encara no es deien així, suposo que el meu entusiasme de llavors se’m convalida avui dia.

Notícies relacionades

Al final resultarà que sí que és útil el pregó: serveix per a assenyalar els imbècils. Més ben dit, els imbècils s’assenyalen a si mateixos instant a boicotejar el qui no pensa com ells, o sigui, el qui pensa. Serveix també perquè a vegades en Toni Albà munti un pregó alternatiu i així treballi una mica, que ja anava sent hora (si fa mandra anar a un pregó oficial, assistir a un de l’Albà deu ser el més semblant a l’infern a la terra). Jo tinc el sa costum de, si no m’agrada un acte, quedar-me a casa o anar-me’n de bars, que, d’altra banda, ja he dit que és el que faig en cada pregó. I també sense pregó.

El que molesta de Najat és que pensi pel seu compte i, no contenta amb això, per postres opini, i totes dues coses amb profusió. El sol fet de pensar és una anomalia per als qui la critiquen, però que a sobre tingui la gosadia de fer públic el que pensa, la converteix en el mal absolut. I en mala pregonera. No és la primera vegada que ataquen pregoners per les seves opinions -va passar a Barcelona amb Pérez Andújar i a Girona amb Cercas-, ho fa sempre gent que voldria de pregoner algú amb les seves mateixes idees i la seva mateixa capacitat intel·lectual. És a dir, gent que voldria de pregonera una escombra. O un ficus.

Temes:

Festes La Mercè