Festa major de Barcelona

La Mercè 2023 trasllada la música de Maria Cristina al Camp Nou i estrena l’eix verd de Consell de Cent

La Mercè 2023 trasllada la música de Maria Cristina al Camp Nou i estrena l’eix verd de Consell de Cent

Julio Carbó

1
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel
Carlos Márquez Daniel

Periodista

Especialista en Mobilitat, infraestructures, urbanisme, política municipal, medi ambient, àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La presència del Barça a l’Estadi Olímpic de Montjuïc a partir de l’agost obligarà a eliminar les activitats musicals que cada any, durant la Mercè, s’organitzen a Maria Cristina, als peus del Palau Nacional. Ho ha anunciat aquest dimarts el comissionat de Cultura, Xavier Marcé, que ha explicat que els concerts es traslladaran a l’entorn del Camp Nou, concretament al carrer de Menéndez i Pelayo –a sobre del Tanatori de les Corts– que exerceix d’aparcament.

Notícies relacionades

No hi haurà cap problema, però, perquè Maria Cristina allotgi, com és habitual, el piromusical que tanca la festa major de Barcelona. Tot i que la raó esgrimida ha sigut la coincidència amb els partits del FC Barcelona, ja a la Mercè del 2022 es va originar un enverinat debat sobre el futur d’aquest espai després de diverses nits d’incidents. El llavors regidor de Sants, Marc Serra, i el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, van instar a reflexionar sobre el futur d’aquest espai. «Haurem de veure de quina manera blindem l’espai de Maria Cristina perquè no es repeteixin els incidents», va dir Batlle el setembre del 2022.

No és aquesta l’única novetat sobre espais que ens oferirà la Mercè 2023. Marcé ha explicat que en l’afany d’insistir «en la descentralització» de la festa, les activitats del Mercè Arts de Carrer deixaran d’ocupar el parc de la Ciutadella i es traslladaran a dos nous espais: l’eix verd de Consell de Cent i el parc de l’estació del Nord. La Ciutadella mantindrà la fira Terra i Gust, amb parades d’alimentació sostenible, actuacions musicals i els estands d’Associa’t, dedicats al teixit social de la ciutat.