Discurs victimista Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Això de Rubiales no acaba aquí

El president de la RFEF parla de «‘piquito’», que la culpa és de Jenni, i la deixa als peus dels cavalls, en una situació d’indefensió, amb el focus i la responsabilitat en ella perquè no estigui en ell

La fugida cap endavant de Rubiales

3
Es llegeix en minuts
Això de Rubiales no acaba aquí

PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP

Cinc dies en què Rubiales ha enfosquit un triomf mundial. I no li ha valgut amb això, que tampoc ha dimitit. I tot i així, ha fet una exposició que ha sigut una classe de patriarcat, acusacions a tot arreu i un discurs incendiari. Un patró que es pot resumir en 10 punts. 

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

L’espontani. El masclisme no és només l’imaginari de l’agressivitat, també rau en la subtilesa de fer broma amb això, d’ocupar l’espai, i d’escudar-se que soc així, impulsiu, espontani, carinyós, planer i que em deixo portar per les emocions. 

  1. L’espontani. fer broma amb aixòd’escudar-se que soc així

Insultar la resta i negar el que és obvi. Comès l’acte sexista, ve la llum de gas i la negació. Que no, que tot és fruit del moment, que heu imaginat el que no és, que exagerats. I d’aquí venen aquelles declaracions que érem «idiotes», «tontos del cul» i «passerells».

  1. Insultar la resta i negar el que és obvi.

Demanar ajuda a Jenni. Quan baixa del núvol i els que l’envolten l’avisen que la cosa pinta malament, toca salvar-se. ¿Assumint la seva responsabilitat? No, millor que me la tregui ella. Que el millor és invertir els papers de víctima. I llavors, pressiona Jenni per fer un vídeo. I li diu que ho faci «per les seves filles». I després Vilda pressiona la família, segons Relevo. I després inventen unes declaracions d’ella, no perquè l’ajudin, sinó per exposar-la i només per netejar la imatge d’ell. 

  1. Demanar ajuda a Jenni. el millor és invertir els papers de víctima

No demanar disculpes sinó excuses. Quan saps que ella no et salvarà, fas un vídeo victimista on exposes excuses, no disculpes, perquè no «em queda més remei», perquè aquí es veia com una cosa «natural, normal». 

  1. No demanar disculpes sinó excuses. vídeo victimista

Buscar suports i còmplices. Si ella no em salva, que em salvin els altres. A buscar suports si demanen el meu cap. I utilitzes la premsa que et riu les teves gràcies i els teus associats. I surt el comunicat d’ella, però t’és igual. I ja arriba el toc de la FIFA, i saps que està en perill el Mundial 2030. Però tot et rellisca perquè tu estàs per sobre. 

  1. Buscar suports i còmplices.

No dimiteixes. I fas una exposició a l’assemblea on penses que si mors, mors matant. I no dimiteixes tot i que saps que ara el CSD vagi contra tu. I utilitzes els micròfons per netejar la teva imatge i buscar l’aplaudiment fàcil i comprat dels teus.

  1. No dimiteixes. penses que si mors, mors matantCSD buscar l’aplaudiment fàcil i comprat dels teus

Et victimitzes. Fas una classe de patriarcat on el perdó és un maquillatge perquè o no ho entens o no ho vols entendre, on et sents per sobre de la llei i de tots. On t’apropies de les millores en el futbol femení com si fos la teva lluita i anul·les les seves reivindicacions i el preu que moltes van pagar per això. La culpa és fins i tot del txa-txa-txa, menys teva.

  1. Et victimitzes. t’apropies de les millores en el futbol femení com si fos la teva lluita i anul·les les seves reivindicacions i el preu que moltes van pagar per això

I deixes Jenni venuda. Com va passar amb l’‘e-mail’ de les 15. Es repeteix el mateix. La humiliació pública. Obvia el comunicat de Jenni, parla de «‘piquito’», que la culpa és d’ella, i la deixa als peus dels cavalls, en una situació d’indefensió, amb el focus i la responsabilitat en ella perquè no estigui en ell.  

  1. I deixes Jenni venuda. situació d’indefensió, amb el focus i la responsabilitat en ella

Atacar al feminisme i fer un discurs negacionista. I arriba el clàssic del masclisme. Dir que et dona suport molta gent, utilitzar les teves filles en directe per dir-los què és la igualtat i parles d’un «fals feminisme» que l’assemblea aplaudeix. Parles fins i tot d’«assassinat» sobre tu. Converteixes un assumpte de drets humans en partidisme.

  1. Atacar al feminisme i fer un discurs negacionista.

I acabes fent-te el feminista. Parles en públic de l’ascens d’una dona, perquè ets més feminista que ningú i «aquí ho demostro». El culpable que passa a víctima. I el masclista que passa a ser feminista. Inversió de rols. Un altre clàssic.

  1. I acabes fent-te el feminista. ets més feminista que ningú

Aquest divendres ha sigut el millor retrat d’ell mateix. Això de Rubiales no acaba aquí. El que ve serà més dur. Ve contra Jenni i contra totes.