La relliscada Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Pregunta-l’hi a Rafael Hernando

Té dècades d’experiència en política i un desig irrefrenable de compartir els seus múltiples sabers amb les pròximes, així que es dirigeix a senyores que s’expliquen en el BOE amb un indulgent «a veure boniques»

3
Es llegeix en minuts

«A veure boniques...». Amb aquesta desimboltura, i sense la coma preceptiva, s’adreça en un tuit el diputat Rafael Hernando a les ministres del Regne d’Espanya. Campió. No és que les ‘miembras’ del Govern en funcions de Pedro Sánchez no estiguin més que acostumades a la condescendència que practiquen els veterans del Partit Popular, només cal recordar l’ínclit Esteban González Pons en un recent debat de campanya anomenant Diana la titular de Ciència. Diana per aquí, Diana per allà, deixa que t’expliqui jo, que no te n’assabentes. O ens treuen el cognom, o ens empetiteixen el nom, Maripili, Carmencita, Elenita i així no hi ha qui doni una ordre contundent, a l’estil Thatcher o a l’estil Merkel. Diana Morant, i per a vostè excel·lentíssima senyora o ministra a seques. Ui com es posen les feministes, no pot ni obrir la boca un home en els temps que corren. Corren els segles i les legislatures i Rafael Hernando es manté, quants uixers de les dues Cambres deu haver vist jubilar-se des que es va estrenar en la política estatal, pels volts del 1989. I papes, i reis.

Notícies relacionades

Diputat, senador, per Guadalajara i per Almeria, secretari, portaveu i activista de les xarxes socials, sempre disposat a un bon exabrupte i a una polèmica. Fenomen, més que fenomen, que té més utilitats que una baieta de microfibra. Amb una mica de sort, des del seu sempitern escó veurà regnar Elionor de Borbó, i potser per la força del costum li dirà Eli, o li deixarà anar «a veure bonica» per oferir-li una de les seves opinions excelses sense venir a tomb. Ministres, reines... no sé què serà el pròxim. Una dona al capdavant del Vaticà, o del PP.  

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Rafael Hernando no pot evitar ser un pou de saviesa, però potser hauria de canalitzar el seu evident ànim alliçonador per ajudar només les dones que ho desitgin, o sigui, sota demanda. Un consultori anomenat Pregunta-l’hi a Rafael Hernando per a qualsevol dubte seria una formidable iniciativa en els calorosos dies d’incertesa en què ens trobem, que no sabem si governaran els altres o els seus. Ell diu que sí, «A veure boniques», que per descomptat que a Alberto Núñez Feijóo li surten els números, com va defensar en el seu famós missatge a les ministres. Pura matemàtica, això dels pactes, i les majories ja per a un altre dia. Això els va argumentar, i estem desitjant contemplar aquesta suma guanyadora de què parla la nostra senyoreta Francis. Tot i que com que no tot ha de ser política, ja va dir el mateix Feijóo reunit a estovalles amb Mariano Rajoy que a més hi ha el futbol, potser ens pot avançar com quedarà el Mundial Femení diumenge, si guanyaran les espanyoles, «a veure boniques, que us explicaré què és un fora de joc». I ja que hi som, el meu cotxe fa un soroll estrany que jo no sé si és l’embragatge, i m’ha caigut una taca de suc de nabius en una faldilla blanca de lli que no hi ha manera de treure-la. A veure Rafael, oracle, que no sé si és millor utilitzar copa menstrual o compreses, ni si fer-me un pla de pensions o comprar una plaça de garatge i llogar-la. Rafael, tu què creus que pot significar que el meu nòvio hagi quedat amb la seva ex a l’hora del ‘tardeo’, i l’hagi desbloquejat de l’Insta. I des del Banc Central Europeu una senyora té una pregunta per a Rafael sobre alguna cosa d’apujar els tipus, i Rosalía una altra de relativa a un pas de ball per a un tiktok. Jo Rafael, a veure màquina, tampoc sé com acabar aquest article. Sort que estàs disponible per explicar-nos tantes coses.

Temes:

Masclisme