L’espiral de la llibreta Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Del malnom ‘Perro Sanxe’ a Rin Tin Tin

La cançó de l’estiu: entre Rigoberta Bandini i Frank Sinatra

2
Es llegeix en minuts
Del malnom ‘Perro Sanxe’ a Rin Tin Tin

EFE Vídeo

Vaja, vaja, quina ressaca; ni ocasionada per aquell infame Licor 43. Alberto Núñez Feijóo, adormit sobre els llorers i al teletip, que va prescindir del debat a quatre i ja anava repartint ministeris, ha tingut ara el mal despertar d’una victòria sense manxa. En canvi, amb el vent, el desgast i la demoscòpia en contra, Pedro Sánchez ha tornat a fer l’impossible: encara que ha perdut el pols, l’aritmètica podria fer-li sumar. Corretjut com una baguet de panificadora.

El més important del 23J: el fre a la ultradreta de Vox. Punt i a part.

Fora d’això, mentre els resultats es maceren en la xafogor, sonen als altaveus dues melodies, els dos grans ‘hits’ de l’estiu que resumeixen la situació política: una cançó de Rigoberta Bandini i l’altra de Frank Sinatra.

Morrions i corretges

No està clar on va sorgir el malnom despectiu ‘Perro Sánchez’ o ‘Perro Sanxe’, però sembla que va començar a fer fortuna a l’àgora de Forocoches i es va establir definitivament l’abril del 2021, quan un reporter de Telemadrid es va acostar amb la carxofa un nen d’uns 6 o 7 anys per preguntar-li sobre la clausura de l’estació d’esquí de Navacerrada per Ordre del Ministeri de Transició Ecològica: «‘No la cierres, Perro Sánchez, que eres el peor’». Aquell directe es va fer víric i viral.

Lluny d’ofendre’s, el president va saber girar-se a favor el sobrenom, i quan va visitar el pòdcast de ‘La Pija i la Quinqui’ va semblar estar-ne encantat: «‘Más sabe el Perro Sanxe por perro que por Sanxe’». També ha sabut riure’s del sobrenom a Twitter. De manera que Sánchez ha emergit transformat en el Rin Tin Tin, la mascota del Cabo Rusty, com recordaran els més veterans del jardí, un pastor alemany molt valent, capaç de lluitar amb llops, nedar rius en ple desglaç i travessar un bosc en flames. ¡Si fins i tot sabia fer-se el ferit! El Rin Tin Tin va salvar de la fallida la Warner Bros, per la qual cosa en l’estudi el van rebatejar com ‘l’aixecador d’hipoteques’.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

D’aquesta manera, diumenge, a la seu de Ferraz, tant la dona del líder socialista, Begoña Gómez, com la presidenta del PSOE, Cristina Narbona, portaven a la pitrera xapes amb el tema ‘Perra Sanxe’ i un cor vermell, mentre sonava de fons la cançó de Rigoberta Bandini titulada ‘Perra’, que arrenca així: «‘Me gustaría ser el perro de un perro, que fuera él quien me sacara a pasear’». La peça carrega després contra morrions i corretges.

Notícies relacionades

Però d’acord amb els resultats, quan sembla que la governabilitat del país depèn de l’abstenció de Junts, comença a cobrar força una altra composició, un tema del gran ‘crooner’ Frank Sinatra, una cançó sobre un amor contrariat que diu: «What now my love? Now that it’s over». ¿I ara què, amor meu?