NEWSLETTER Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

La ingerència russa no és una paranoia

1
Es llegeix en minuts
La ingerència russa no és una paranoia

Hem escrit molt sobre l’intent de la Rússia de Putin d’utilitzar l’independentisme català com a instrument de desestabilització de la UE. Fa poc vam explicar els vincles de la presentadora estrella del nou canal que impulsa Pablo Iglesias. Juanjo Fernández explica ara com organitzacions d’extrema dreta avalades des de l’entorn rus estan agitant les aigües del camp espanyol en aquesta campanya electoral coincidint amb la sequera. L’esquema consisteix a atribuir tots els mals de la nostra agricultura a Brussel·les i a les seves normatives de protecció mediambiental com la llei de restauració de la natura que es va aprovar aquest dimecres al Parlament europeu. 

Notícies relacionades

L’acte fàcil davant aquestes informacions que maneja la seguretat de l’Estat és restar-los importància i considerar-les meres teories conspiranoiques. El que passa és que ja tenim alguna constància que aquest tipus de fenòmens han influït en processos electorals com el Brexit i la victòria de Trump als Estats Units. Per a Rússia, la UE és un destorb del qual ni tan sols es planteja la possibilitat de formar part algun dia. La lluita contra el canvi climàtic és el principal camp de batalla perquè desarbora el model econòmic de Putin basat en l’exportació de gas i petroli. I els alts costos de la transició en el sector agrícola, agreujats per les conseqüències del mateix canvi climàtic, són un còctel explosiu. En aquest context, Vox vol aprofitar-ho electoralment com han fet els seus correligionaris holandesos. I, precisament en aquestes províncies d’economia rural i poca població és on es juga la batalla decisiva del 23J com explica Albert Sagarra.

La ingerència russa no és una paranoia de la seguretat de l’Estat. És una amenaça real que té en Vox un instrument polític amb els seus deixos antieuropeus i el seu negacionisme climàtic. L’assumpte té molta més substància que el partit dels caçadors. Hi continuarem atents.