De Sabadell a Xangai, un 4 de juliol de grans noms

La Fundació Banc Sabadell premia els investigadors Manuel Valiente i Juan Miguel Morales

Kao: «El futur de BCN passa per ajudar el sector turístic»

3
Es llegeix en minuts
De Sabadell a Xangai, un 4 de juliol de grans noms

Cedida

La Fundació Banc de Sabadell va celebrar aquest dimarts un dels actes més importants que cada any commemora aquesta entitat bancària. Així ho va afirmar el president del banc, Josep Oliu, a l’inici dels premis a la Investigació Biomèdica i a les Ciències i l’Enginyeria. La prova que no era un acte qualsevol va ser la presència de bona part del consell d’administració, del patronat de la Fundació i dels principals executius del banc. Així vam poder veure el vicepresident, Pedro Fontana, el secretari del consell, Miquel Roca, el president de la Fundació, Miquel Molins i la directora, Sonia Mulero. Aquesta última, per cert, va ser citada en diverses ocasions i va rebre el carinyo i l’agraïment dels premiats.

En aquesta ocasió els doctors Manuel Valiente Juan Miguel Morales van ser els elegits i van donar mostra de la seva capacitat intel·lectual i del seu poder de comunicació amb dues presentacions espectaculars. Els premis de la Fundació no són una pura entrega de guardons. L’acte és una demostració del compromís de la Fundació a promoure la investigació i l’educació, amb especial interès en l’impuls al talent i una mostra tangible del que representa la ciència a nivell social.

Per tant, un pot aprendre de tots els presents. Per exemple, del director de l’Hospital de Sant Joan de Déu, Joan X. Comella; del director d’ICREA, Antoni Huerta; o del director de l’Institut de Ciències Fotòniques, Lluís Torné. Vam veure també els fundadors de la gestora de capital risc Asabys, que lideren Josep Lluís Sanfeliu i Clara Campas i que compta com a inversor al Sabadell. Doncs això, un acte discret, on els directius aprenen del món científic, però amb prou potencial per convertir-se en l’esdeveniment de referència de la ciència i el talent.

Trobades al Kao

Al vicepresident del Sabadell, Pedro Fontana, també me’l vaig trobar la nit següent sopant amb la seva família en un d’aquests restaurants on sempre es menja tan bé com et tracten. Una cosa cada vegada més inusual a Barcelona. Doncs això, que era en un dels establiments de la família Kao. Concretament al Kao Dim Sum que està enganxat al Shanghai, al costat de Mandri.

I, és clar, ser allà significa saludar els germans Kao, Josep Maria i Titouis, i Mercedes Santín, i la seva filla, la directora creativa del grup, Meilan Kao. I no només això, perquè del Shanghai va sortir a mitjanit la ministra de transport, Raquel Sánchez. L’exalcaldessa de Gavà és una persona discreta, amable i elegant i només vaig saber de la presència d’algú important a l’interior del restaurant quan van aparèixer els guardaespatlles i els dos cotxes que l’acompanyen.

Això sí, si Raquel Sánchez va triar el Shanghai és perquè té bon paladar i, potser, també, perquè necessitava desfogar-se d’un intens inici de la campanya electoral. És més, hores abans, la ministra va ser contundent qualificant Puigdemont  de mentider. En fi, que es va quedar descansada i, a sobre, va menjar bé.

A tot això, des de la terrassa també vaig observar que el futbolista de l’Espanyol Pol Lozano, que condueix un espectacular Porsche, també era allà sopant amb dues joves mediàtiques...

4 de juliol al costat del mar

Notícies relacionades

El dimarts 4 de juliol també va celebrar el dia de la Independència americà la Cambra de Comerç dels Estats Units a Espanya, que presideix Jaime Malet. El president i fundador de la consultoria Telan Partners va ser reelegit fa uns mesos en aquesta institució sense ànim de lucre, apolítica, fundada el 1917 i que compta amb més de 250 empreses associades. L’acte es va celebrar al restaurant Anita’s, molt a prop del mar.

Entre els assistents, a més del mateix Jaime Malet, hi havia l’Executive director de AmChamSpain, Aida Casamitjana, i la cònsol dels EUA, Katie Stana. Va sorprendre la presència del president José Montilla. No va faltar la nova tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Maria Eugénia Gay, junt amb el seu pare, Eugeni; l’exconseller Jordi Jané, el banquer Carles Tusquets, el director de comunicació de Criteria Caixa, Juan María Hernández Puértolas; el d’Agbar, José Guerra; la ‘dircom’ de Barcelona Global, Esther Grávalos, i el director general d’Intermedia Comunicació, Albert Ortas. Durant l’acte es va donar la benvinguda a l’equip de l’American Magic de la Copa América. Doncs això, un 4 de juliol més que complet.

Temes:

Barcelonejant