Gàrgoles Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Guia de la migdiada

Resulta que els francesos també practiquen el noble esport de llançar-se al sofà mentre aquests nois pugen o baixen o circulen en pilot per la bonica França de camps fèrtils, boscos frondosos i ufans rius

1
Es llegeix en minuts
Guia de la migdiada

Tots sabem que el Tour de França és un dels millors somnífers inventats mai per l’ésser humà. No hi ha cap pastilla que superi l’afany de somnolència que s’apodera de l’espectador durant les tardes del mes de juliol. I això serveix tant si ets aficionat al ciclisme com si aquest esport no et diu res. L’atracció cap a la migdiada és tan poderosa que fins i tot es pot instaurar entre els més fanàtics just abans de l’ascens definitiu a un cim mític, posem-hi el Tourmalet. Això ho sabem nosaltres des de fa molts anys. Si em permeten la confessió, en el meu cas, per exemple, només vaig evitar la letargia sobtada, esporàdica, però benèfica, els dies en què, fa uns anys, un amic em convidava a un àpat grandiloqüent mentre vèiem, a casa seva, tota (tota!) l’etapa reina per la televisió francesa. No gosava adormir-me, és clar.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Resulta, però, que els francesos també practiquen el noble esport de deixar-se anar al sofà mentre aquests nois pugen o baixen o circulen en grup per la bella França de camps fèrtils, boscos frondosos i ufanosos rius. Llegeixo a ‘Le Monde’ (no pas a cap diari satíric) la ‘Guide de la sieste sur le Tour de France: tous les moments forts de la Grande Boucle à importar dans votre calendier’. És una informació de servei que es pot connectar al calendari de Google o d’Apple i que consisteix a identificar seixanta instants claus per no perdre’s res important, al mateix temps que avisa dels temps morts, intranscendents. Serveix per «‘sauver le sommeil’», per garantir la plàcida migdiada i, al mateix temps, poder dir que veus el Tour. Això sí, ja ho adverteixen, de forma provisional, perquè no es pot preveure tot. Ni les escapades heroiques, ni els atacs inesperats, ni les caigudes fortuïtes. I com explica molt bé el company Sergi López-Egea (que ell sí que segueix el Tour sencer i no s’adorm i sap de què va la cosa), la guia tampoc no pot preveure els hipotètics aldarulls o les protestes en aquesta França revoltada, incandescent, inestable i caòtica, en un juliol que és més infernal que mai.