Celebració Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

El Dia de l’Empresa, més viu que mai

3
Es llegeix en minuts
El Dia de l’Empresa, més viu que mai

Una de les alegries que m’he endut com a president de Foment del Treball ha estat que la nostra patronal sigui la promotora que Catalunya tingui el Dia de l’Empresa, que se celebra cada 27 de juny. Era un dels objectius de la meva presidència i ja està complert. Era important poder tenir una jornada en què centréssim la mirada en l’empresa i en els que la formen: empresaris i treballadors.

En un dia com aquest és important poder promoure el clima empresarial i fomentar la comunicació entre les empreses i les institucions públiques, la famosa col·laboració publicoprivada. Perquè les millors històries d’èxit del nostre país neixen d’aquí, de la confiança entre el teixit empresarial i el poder públic. Enfrontar el uns i els altres no és només un error i una injustícia miop, és també nociu pels interessos de tota la societat. Crec que tots, patronals i sindicats, sabem que és moment de mirar endavant i d’abandonar batalles estèrils.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

El Dia de l’Empresa és una celebració que busca reconèixer i destacar el paper fonamental que les empreses tenen en el desenvolupament econòmic, social i cultural de Catalunya. És el dia de l’empresari i del treballador, un moment per parar compte d’on estem i on volem anar, i que és un viatge que es fa acompanyat. Alimentar la desconfiança és un tret al peu, i avui és un bon moment per a reflexionar sobre el valor de les empreses i per a reconèixer els seus èxits, així com per a promoure un clima empresarial positiu i fomentar la creació de noves oportunitats.

Unir voluntats

Catalunya és un país amb una gran tradició industrial, comercial i, en definitiva, empresarial. Des de la Revolució Industrial fins a l’actualitat, les empreses catalanes han estat pioneres en diversos sectors i han contribuït al creixement econòmic i a la generació d’ocupació, al benestar de tots. És la història de Foment i de l’empresariat català. Hem de posar en relleu tots els emprenedors i empresaris que han estat motors de la innovació i han impulsat la competitivitat, tant a escala nacional com internacional. I com això ha repercutit en la cohesió social, i per això sabem que encara ens falta camí per recórrer. Camí que hem de fer junts, i l’empresa és un bon lloc per poder unir voluntats.

Deia que estic molt satisfet d’haver pogut ser protagonista en la creació d’aquest Dia de l’Empresa, perquè també és una ocasió per a reflexionar sobre els reptes i les oportunitats als quals s’haurà de fer front en el futur. Les empreses catalanes s’enfronten a un món empresarial en constant evolució, ple d’incerteses, i és fonamental adaptar-se als canvis tecnològics, socials i ambientals. Aquesta celebració permet debatre sobre els desafiaments que es presenten i buscar solucions innovadores per a superar-los. Malgrat tot, hem de ser optimistes i valents.

Notícies relacionades

En resum, el Dia de l’Empresa té una gran importància a Catalunya. A través d’aquesta celebració, es posa en relleu la contribució de les empreses al desenvolupament econòmic i social del país, s’estimula la creació de noves oportunitats i s’impulsen polítiques i iniciatives per a fomentar un clima empresarial positiu i profitós. Aquesta jornada ens recorda que les empreses són motors de progrés i que el seu paper és fonamental per al futur de Catalunya.

Avui hem de reivindicar el treball i els èxits empresarials que se’n deriven, hem de seguir bastint un clima empresarial positiu, i també impulsar l’emprenedoria i la creació d’ocupació per a contribuir al desenvolupament econòmic i promoure la col·laboració entre els diferents agents econòmics. Perquè l’empresa som tots, bon Dia de l’Empresa!