Negociació postelectoral Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

La pau de Ginebra, sense armistici

2
Es llegeix en minuts
La pau de Ginebra, sense armistici

David Zorrakino / Europa Press

L’independentisme està sumit en una baralla de la qual no serà fàcil sortir-ne a curt termini. Aquestes eleccions han sigut les del PSOE a Catalunya malgrat el fiasco de Collboni a Barcelona. Tampoc és que hagi guanyat l’independentisme, ha guanyat l’anticolauisme que encarnava Trias. 

Sánchez ha pres la iniciativa anticipant unes eleccions que en el fons tenen idèntic caire. Un altre plebiscit, només que aquesta vegada amb Sánchez com a rival a batre per la dreta. Fet que afavoreix la polarització i deixa l’independentisme (també els bascos) en una situació incòmoda. El ‘Si tu no hi vas, ells tornen’ és tan efectiu com imperible.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Després de les eleccions municipals, Turull (Junts) es va desplaçar a Ginebra per tractar amb Marta Rovira la falta de sintonia. O com recuperar un terreny de joc compartit. Molt difícil quan al seu torn competeixen entre si.

Celebració a Waterloo 

Els republicans es van emportar la pitjor part en les municipals. A Waterloo ho van celebrar d’allò més. Tot i que només cal atendre la caiguda de Junts a l’edèn de Puigdemont. Va guanyar el PSC. I compte que el terreny de joc del 23J no serà millor.

Turull es va treure del barret de copa allò de la llista única, tornem-hi a ballar-la i al tacticisme electoralista. Sense més ni més. I després el president Aragonès va proposar, sense concrecions, un Front Democràtic obert a sobiranistes. Puigdemont, el ‘mascle alfa’ de Junts, de seguida va respondre amb un tuit carregat de retrets. No sembla Waterloo gaire predisposat a firmar cap armistici.

Notícies relacionades

¿On pot arribar aquest intent d’acostar posicions? Amb tan poc temps seria estrany que tingués cap concreció electoral per al 23J. Però, pel que es va sabent, tampoc en pactes municipals. Més enllà del rebuig d’ERC a regalar a Collboni l’alcaldia de Barcelona, la resta sembla difícil de concretar. I el que es va sabent va en direcció contrària. 

Mentre Turull tornava de Ginebra es publicava que Junts pactava amb el PSC per arrabassar la Diputació de Tarragona a ERC, l’única on han vençut els republicans. A Roses i la Bisbal, el mateix. Amb el diputat Canadell aplaudint. Fa pensar que la principal institució que aspirava ERC a governar sigui la primera que ja ha pactat Junts amb els socialistes. Sent així, ¿a què va anar Turull a Ginebra?