APUNT

Florentino, l’obra que ve per Mónica Marchante

  • El City de Guardiola esclafa el Madrid (4-0) i es classifica per a la final de la Champions

  • Així va torturar Guardiola el Madrid: relat tàctic i emocional de la revenja perfecta

1
Es llegeix en minuts
Florentino, l’obra que ve per Mónica Marchante

El Periódico

Ataca el Manchester City a la nostra esquerra, a la tribuna de comentaristes, ja en el segon temps. «‘¡Down, down!’, criden des del darrere uns quants seguidors citizens exigint als narradors i comentaristes que transmeten el partit per a Movistar + que seguin, en comptes de narrar drets. No volen perdre’s ni un centímetre d’aquesta banda per la qual Grealish puja i baixa sense parar desplegant el seu futbol ben a prop de Pep,l’arquitecte d’un equip que anuncia una supremacia estable en el futbol europeu.

Unes tres hores abans, a l’ascensor de l’hotel de Manchester on s’allotja el Reial Madrid, l’entrenador que ha dirigit l’equip més poderós d’Europa fins aquest dimecres, Carlo Ancelotti, intenta nerviós prémer el botó de la segona planta. L’esperen els futbolistes que han marcat una època a la Champions League per a l’última xerrada abans de la batalla. «‘In bocca al lupo’» (‘A la gola del llop’) li dic desitjant-li sort en el seu idioma. La càbala italiana inclou la resposta d’agraïment «‘crepi il lupo’» (‘mori el llop’), però Carlo respon una altra cosa: «¡Ara mateix em batega molt fort el cor!»

El llegat de Pep

Notícies relacionades

Exactament això és el que els passa a la tribuna de l’Etihad a aquests aficionats que no compleixen ja els 60 anys, i que, com Guardiola, ho estan gaudint. No és una olla a pressió precisament aquest estadi, tot i que mai abans he vist tant cor disfrutant agraït a la grada. Observant aquests homes amb els ulls ben oberts mentre el seu equip esborra del mapa el vigent campió, cobra sentit la frase de Guardiola en la prèvia «el meu llegat és que s’ho han passat de puta mare durant aquests anys».

Passaran coses al Reial Madrid, un equip que mereix ser acomiadat amb tots els honors, per guanyar-ho tot i perquè va superar els seus propis límits l’any passat. Aquesta vegada amb els miracles de Courtois no n’hi va haver prou, i malgrat que el guió oficial guillotinarà Ancelotti, l’arquitecte Florentino s’ha de treure el casc de l’obra del Bernabéu i trobar nous materials per competir com fins ara. Hi ha feina per fer, substituir Modric, Kroos i Benzema costarà molt més que aixecar el nou estadi.