Apunt

El futur de Messi i Busquets: la temptació de l’Aràbia

  • Oferta «monstruosa» per a Messi: 400 milions a l’any de l’Aràbia Saudita

1
Es llegeix en minuts
El futur de Messi i Busquets: la temptació de l’Aràbia

Hi va haver un temps en què els futbolistes provaven una última experiència –el que, col·loquialment, anomenaven «un últim atracament»– a Mèxic, als Estats Units o al Japó. Països que ens resultaven llunyans, però atractius. Experiències de vida que des de fora resultaven comprensibles. Més tard, van arribar les ofertes de Qatar, que des de la distància ja ens resulten més difícils de digerir. Però l’última destinació futbolística sembla filar molt prim: com més diners, menys atractiva resulta l’aventura. 

Cristiano Ronaldo va ser el primer i ens va semblar simplement una excentricitat del portuguès. Així va ser la primera reacció, tant de Leo Messi com de Sergio Busquets, davant el primer contacte de l’Aràbia Saudita. Ni el van considerar. Amb el pas dels dies, en canvi, la possibilitat ha resultat ser més temptadora. 

Les vergonyoses quantitats de diners que els ofereixen ens convidarien a reflexionar sobre la necessitat d’allunyar-se d’un entorn confortable per a algú que té el seu futur ja resolt. Però intentarem no jutjar la seva butxaca, de la mateixa manera que qualsevol desinformat podria jutjar erròniament la nostra. 

Ancoratges molt diferents

Notícies relacionades

La clau és que interpretem les seves decisions amb els nostres ulls, quan ni són del mateix color ni tenen les mateixes diòptries. Realment, ¿fins a quin punt canviaran les seves vides? Les seves amistats els arribaran, com ara, en avions privats. Els seus llocs d’oci continuaran sent llocs poc freqüentats, normalment aïllats. No podran ni els vindrà de gust passejar en espais massa públics, per por de ser reconeguts. Aquesta vida tan idíl·lica que els imaginem té uns ancoratges molt diferents dels nostres.

Potser la distància entre ells i la resta dels mortals sigui ja tan àmplia que no siguem capaços de valorar el mateix. ¿Els resultarà un problema el canvi de cultura? ¿L’idioma? ¿I els cines, les botigues, els parcs? Aquesta és la nostra vida, no la seva. Potser és això, que el seu dia a dia aquí o allà no canvia gaire, perquè, en el fons, aquí o allà viuen entre les reixes de la fama.