Condemna de Laura Borràs Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

La JEC, l’intrús convenient

La Junta Electoral Central s’ha convertit en una esplèndida ingerència externa per resoldre allò que la majoria del Parlament no s’atreviria a materialitzar

1
Es llegeix en minuts
La JEC, l’intrús convenient

ACN

Un fan de Laura Borràs copia en un tuit el versicle 23:34 de Lucas («Pare, perdona’ls perquè no saben el que fan»), se suposa que per posar en evidència tots aquells (ERC, però també Junts i la CUP) que han abandonat l’expresidenta del Parlament a la sort de la JEC. La interessada assumeix les paraules de Jesús i no té cap objecció en retuitejar-ho. Podria semblar que la política catalana és un manicomi. Però no ho és. Al contrari. El sistema funciona eficaçment perquè, com sabem, és perfectament possible escriure recte en línies tortes.

La línia torta d’aquesta història és la resolució de la Junta Electoral Central aplicant-li a Borràs la Llei Orgànica del Règim Electoral General, una llei que és molt per sobre del reglament d’una càmera legislativa. Certament, és acadèmicament i políticament discutit el fet que un escollit condemnat pugui perdre el seu escó abans que la sentència sigui ferma. De totes maneres, això mateix li va passar al diputat de la CUP, Pau Juvillà, sent Borràs la presidenta del Parlament. Aquell dia Borràs ni es va immolar, ni s’hauria donat per al·ludida per Lucas 23:24 si haguessin citat el versicle els antisistema; simplement, va assumir la decisió de la JEC i punt. No s’entén ara la seva sorpresa per la coherència dels seus companys de viatge. 

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Notícies relacionades

Guardians de la LOREG

La JEC s’ha convertit en una esplèndida i molt convenient ingerència externa per resoldre allò que la majoria del Parlament no s’atreviria a materialitzar. Gràcies als guardians de la LOREG passa el que tothom espera que passi i sense haver de comprometre el seu vot; fins i tot poden apel·lar a la seva santa indignació per tanta intromissió. La cambra hauria pogut assumir la seva responsabilitat donant llum verda a la proposta socialista de votar en el ple aquests assumptes, no obstant, els grups independentistes van preferir que l’òrgan administratiu de la legislació electoral espanyola actués a petició de Ciutadans, Vox i el PP. Així que tots encantats amb aquest JEC, 3 – Parlament, 0.