NEWSLETTER

De Pablo a Pavel i les notícies alternatives

1
Es llegeix en minuts
De Pablo a Pavel i les notícies alternatives

Pablo Iglesias acostuma a exhibir una gran superioritat moral en molts temes, però molt especialment quan parla dels mitjans de comunicació, als quals sempre acusa de gairebé tots els seus mals. L’últim episodi ha sigut en el cas del seu enfrontament amb Yolanda Díaz, a qui ha assenyalat com la candidata dels grans grups de comunicació. El curiós és que aquesta acusació l’ha fet des de les tribunes que li proporcionen cada setmana dues grans empreses periodístiques. En paral·lel, una mica a l’estil de Donald Trump amb la FoxPablo Iglesias està muntant el seu propi canal de televisió per difondre les seves «notícies alternatives» de la mà d’un altre gran empresari de la comunicació, Jaume Roures, soci de Javier Tebas; del marit de Dolores de Cospedal; de Juan Abelló, i dels fills de Jordi Pujol. La ingenuïtat d’aquests grups al donar veu a qui els mina sistemàticament la credibilitat és palmària.

Notícies relacionades

Doncs bé, sobre la manera com concep els mitjans Pablo Iglesias en tenim ara una prova del cotó fluix. Marc Marginedas explica que Inna Afinogenova, una de les estrelles de Canal Red i del programa ‘La base’ (tots dos recomanats per la secretària general de Podem a tota la militància), va ser acusada en el seu moment de manipular notícies a favor de Vladímir Putin quan treballava en la versió en espanyol de la web d’RT, el conglomerat governamental rusMarginedas coneix molt bé el personatge perquè el va patir quan era corresponsal a Moscou.

Una de les coses més exasperants del populisme que ens ha caigut en sort és que persisteix una vegada i una altra a identificar els adversaris com a eterns conspiradors, mentre practiquen l’adamisme dins les seves pròpies files quan, en alguns casos, acumulen ja alguns triennis exercint el poder i acusant dels seus fracassos els que es limiten a explicar-los i no es dobleguen a les seves versions «alternatives». I el definitiu és que hi hagi empresaris i professionals que retin culte a aquest tipus de personalitats narcisistes que es dediquen a soscavar les bases de la llibertat d’informació.