Barcelonejant Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Vips i polis al Trofeu Godó

  • Festassa al Barcelona Plaça

  • De Rodoreda, socialistes i caçadictadors

3
Es llegeix en minuts
Vips i polis al Trofeu Godó

El Periódico

Dimecres a la nit va ser una nit especial al RCT Barcelona. El torneig va celebrar el seu 70è aniversari des que, el 1953, el president del moment, Carlos Godó Valls, pare de Javier Godó, comte de Godó, va impulsar la primera edició. No van faltar els empresaris més vip com Isak AndicSol DaurellaÁngel Simón i Josep Oliu. I hi era també Joan Laporta, a qui Florentino Pérez li va fer el favor de la seva vida amb el vídeo viral del règim... Des de dilluns, el president del Barça es mostra més relaxat que mai. Tant és així que alguns dels que li van preguntar per Messi ja donen per fet que el té ben lligat.

La setmana també ha sigut intensa per a l’esmentat president de Banc de Sabadell i el seu CEO, César González-Bueno. L’un i l’altre han sigut dues de les personalitats que més somrients hem vist aquests dies pel ‘village’. Com no podia ser d’una altra manera, el banc pràcticament ha doblat la seva cotització en borsa des de l’últim Godó. Així que motius tenen per no dissimular el seu optimisme. Un altre encert del Sabadell va ser seguir patrocinant el torneig en temps de covid. No van dubtar a renovar quan el torneig ho necessitava més i ara, pel seu estand, passa el millor de Barcelona.

Per cert, una de les taules que va passar desapercebuda, però que més poder reunia, era la que capitanejava el subdirector general del Sabadell, Álvaro Echevarría. Allà, hi havia el tinent general de l’exèrcit, Manuel Busquier, el Cap Superior de Policia, Luís Fernando Pascual Grasa, el general de la Guàrdia Civil, José Luis Tovar, el cap de la Guàrdia Urbana, Pedro Velázquez, el dels Mossos, Eduard Sallent i el director del CNI. Doncs sí, tots, junts, tots d’un ventre i cadascú del seu temple, i donant fe que el ‘procés’ ha acabat. Només algunes, com Aurora Catà, van gosar acostar-se a saludar.

Un altre tipus de poder és el que exerceixen els ‘dircoms’. En aquest cas, alguns van menjar amb el també subdirector general del banc, Gabriel Martínez i altres executius. Entre rialles i xafarderies, Fede SegarraEsther GrávalosJordi RomañachJordi Gómez i Oscar Campillo van compartir taula amb l’exempresari i ara popular influencer del món de la restauració, Rafael Antonín, més conegut per Rafuel. Un crac.

No podem obviar l’elegància que desprenia la parella formada pel restaurador, José María Kao i la seva filla, Mei, els dos uniformats amb barrets de palla estil ‘boater’, la simpatia permanent de Rosa Tous i els magnífics còctels que ha elaborat en exclusiva per al torneig Javier de les Muelas.

Doncs això, que el director del RCT Barcelona, Jordi Cambra, ja pot respirar tranquil. Èxit organitzatiu, bons ingressos per al club i els socis podran tornar a disfrutar de les seves instal·lacions.

Èxit de la ‘Gala contra el càncer’

El president de l’Associació contra el Càncer a Barcelona, el doctor Laureano Molins, pot estar satisfet del poder de convocatòria i de la recaptació obtinguda a la Gala que es va celebrar al Museu Marítim aquest dijous. Més de 312.000 euros i 600 convidats és el resultat de molt esforç. Hi era el president de Foment, Josep Sánchez Llibre, i el seu germà Dani. Aquest últim, molt enyorat ara pels periquitos. Tant és així que ja hi ha qui promou un moviment perquè torni a tenir un paper important a l’Espanyol.

Notícies relacionades

No va faltar el candidat del PP, Daniel Sirera, la número dos del PSC, Maria Eugènia Gay, nouvinguda d’un homenatge que li van fer al Círculo Ecuestre o Xavier Trias, a qui amb prou feines es va veure. L’admirat David Carabén, de Mishima, va actuar després del sopar i la xef Ada Perellada va cuinar en directe sense gaire atenció dels presents. Sort que el periodista esportiu i streamer de moda Gerard Romero va agafar els comandaments i va aconseguir un silenci absolut de tots els presents.

Els assistents a aquest tipus d’actes solidaris haurien d’escoltar i valorar més els missatges dels organitzadors. Entre d’altres, perquè s’hi van anunciar coses, com que l’objectiu és que el 2030 el 70% de les persones que tinguin un càncer puguin superar-lo. En l’actualitat, estem en un 56% i fa 20 anys era només d’un 30%. Doncs això, felicitats a tots els metges, investigadors i voluntaris que treballen en aquesta associació i que fan tan bona feina.