Article de Sònia Guerra Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

La gent de bé

Fins i tot a risc de disgustar el líder del PP, sento informar-lo que, probablement, li resultarà difícil trobar algú que afirmi que el líder del PSOE ha intentat «molestar» amb les seves decisions la majoria social

2
Es llegeix en minuts
La gent de bé

José Luis Roca

Aquesta setmana, en la sessió de control al Govern que es fa els dimarts al Senat, el líder de l’oposició, Alberto Núñez Feijóo, demanava al president del Govern espanyol que deixés de «molestar» la gent de bé. Curiós verb el que va conjugar el senador popular tenint en compte que el que ha fet Pedro Sánchez, des que va arribar al Govern, ha sigut millorar la vida de la ciutadania.

La reforma laboral, l’increment del salari mínim interprofessional fins a arribar als 1.080 euros, la pujada d’un 8,5% de les pensions contributives i fins a un 15% les no contributives, la creació de l’Ingrés Mínim Vital, l’equiparació dels permisos de maternitat i paternitat, l’excepció ibèrica, la cotització per atur de les treballadores de la llar, la inversió en consideració a la dependència, la gratuïtat del transport públic i els 2.550 milions d’euros destinats a beques per al 2023... són únicament alguns dels exemples que li poden venir al cap a qualsevol espanyol o espanyola quan li preguntin per l’acció del Govern de Pedro Sánchez.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Notícies relacionades

Fins i tot a risc de disgustar el polític gallec, sento informar-lo que, probablement, li resultarà difícil trobar algú que afirmi que el líder del PSOE ha intentat «molestar» amb aquestes decisions la majoria social. Tret que aquest algú no defensés els interessos d’aquesta majoria, sinó de la minoria, és a dir, de les elits. Potser aquesta és una de les causes que ha fet que els populars recorrin al Tribunal Constitucional la reforma laboral. Per ells, els treballadors i les treballadores no han de millorar les seves condicions laborals, o el que és el mateix, no han de millorar les seves condicions de vida. Perquè, per ells, la majoria social no és gent de bé. Com tampoc consideren gent de bé els i les que es manifesten als carrers de Madrid en defensa de la sanitat pública. Potser és per això, només per això, que Isabel Díaz Ayuso els ha prohibit recollir firmes en defensa de l’atenció primària als centres de salut.

Ja fa gairebé una dècada que el lingüista cognitiu George Lakoff publicava ‘No pensis en un elefant!’. Al seu llibre mostrava que les paraules mai són innocents. Com innocent no va ser Feijóo quan va conjugar el verb ‘molestar’ al referir-se a la política progressista de Pedro Sánchez, i si no va ser innocent... ¿va ser Feijóo un inconscient o el va trair el subconscient? Compte amb el que respon el lector, no sigui que molesti amb la seva afirmació el ‘bo’ de Feijóo.