Article de Joaquim Coll Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

D’altres vindran que bo et faran

Colau ha acabat amb la paciència de molts sectors que volen fer-la fora com sigui. Ara bé, tornar a Trias seria com sortir del foc per caure a les brases

2
Es llegeix en minuts
D’altres vindran que bo et faran

ÀNGEL GARCÍA

No deixa de sorprendre que Xavier Trias aparegui com a favorit quan el seu pas per l’alcaldia (2011-2015) va ser mediocre tirant a dolent. Si avui té opcions de guanyar és perquè la seva successora en el càrrec suscita molt rebuig. «D’altres vindran que bo et faran», diu el refrany, a la qual cosa també contribueix la mala memòria sobre el seu mandat. Trias no va governar, sinó que es va limitar a viure de rèdit dels serveis municipals construïts durant la llarga etapa socialista. Es va vendre els aparcaments municipals del centre de Barcelona, que eren els més rendibles, amb la promesa de construir pisos de lloguer. No en va fer cap. Va tenir un escàndol de corrupció majúscul que va afectar el tinent d’alcalde Antoni Vives, condemnat en sentència ferma. Hi va haver barra lliure amb els pisos turístics i caos en la gestió de les terrasses. I quant a seguretat i ordre públic, el desastre amb Trias va ser monumental. ¿Ningú recorda Can Vies? No va desallotjar els okupes ni després d’una setmana de violents aldarulls a Sants. I a Gràcia va passar el mateix. Durant el seu mandat, la plantilla de la Urbana es va reduir moltíssim, tot i que és veritat que la ‘llei Montoro’ no li deixava gaire marge. Però el que sí que va fer va ser posar les sanejades finances municipals al servei del Govern d’Artur Mas, que estava més pelat que una rata, i que el 2012 es va treure de la màniga el conill del procés. Amb Trias es va doblar el deute de la Generalitat amb l’Ajuntament, sense reclamar-lo.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Em va sorprendre temps enrere que Trias anunciés la seva tornada perquè la seva derrota davant la nouvinguda Ada Colau el 2015 s’explica per la seva maquinadora gestió. Però l’alcaldessa ha acabat amb la paciència de molts sectors que volen fer-la fora com sigui. Ara bé, tornar a Trias seria com sortir del foc per caure a les brases. Són els dos pitjors alcaldes de Barcelona que hem tingut. Tots dos comparteixen una visió estreta de la ciutat. Colau per dogmàtica esquerrana, i Trias per nacionalista que no va dubtar a fer-se separatista, tot i que ara dissimuli. Que ningú s’oblidi que és del partit de Laura Borràs i Carles Puigdemont.