NEWSLETTER

El ‘making of’ dels pressupostos de la Generalitat

1
Es llegeix en minuts
El ‘making of’ dels pressupostos de la Generalitat

Sílvia Jardí / ACN

La secció de política fa tres mesos que està centrada a seguir les negociacions dels pressupostos de la Generalitat, que van culminar dimecres. Han seguit mil·limètricament els moviments del president Aragonès, primer amb Jésica Albiach i després amb Junts i PSC, fins que van tancar l’acord amb Salvador Illa. Sempre han explicat en quin punt estaven les coses. De vegades molt a prop de l’èxit i, en alguns moments, a la vora del fracàs. Han fet el millor periodisme: contrastat, equànime, responsable i honest. I sempre pensant en el dret dels ciutadans/lectors de saber per entendre-hi més. No puc fer res més que felicitar-los i agrair-los la feina en nom de tots.

Notícies relacionades

La culminació d’aquesta intensa tasca de José Rico, Júlia Regué, Xabier Barrena, Fidel Masreal, Sara González i l’acabada d’incorporar Carlota Camps és aquest multimèdia en la qual es pot veure d’un cop d’ull tota la informació del projecte aprovat finalment pel Govern. I aquest reportatge, en el qual s’expliquen les interioritats de les negociacions. Detalls, moments, anades i vingudes dels actors que apareixien a l’escenari, com Aragonès, Illa i Albiach, però també dels xerpes que l’han fet possible, com Laura Vilagrà i Alícia Romero. Massa vegades el periodisme queda enlluernat pels focus que posen els partits i les institucions a l’escenari alhora que els aspectes rellevants tenen lloc entre bambolines. I aquesta és l’essència del periodisme, explicar el que no es vol que se sàpiga però que és rellevant perquè la ciutadania entengui el que passa.

Acabem la setmana amb la sensació del deure complert. Com fem sempre, però aquesta vegada d’una manera especial, perquè aquesta ha sigut una negociació complexa que tanca un temps de discòrdia a la societat catalana, tot i que, per ara, no obre definitivament una nova etapa. Queden moltes negociacions i moltes eleccions pendents perquè sigui possible. Però les seguirem totes amb el mateix afany i esperem que amb els mateixos encerts.