L’espiral de la llibreta Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Podem i el retret convertit en bumerang

Sobre les declaracions de la ‘número dos’ del Ministeri d’Igualtat

2
Es llegeix en minuts
Podem i el retret convertit en bumerang

Un se sent a gust en una sobretaula i deixa anar una extravagància per aquella boqueta. Un altre contribueix a criticar l’absent, que probablement estarà criticant algú més en una altra reunió. I un altre s’allibera de la correcció política en un sopar d’amics. Però les coses no van així quan el que es diu o fa depassa l’àmbit de l’estrictament privat per transcendir fins a l’esfera pública, i més quan s’ocupa un càrrec de responsabilitat. Em refereixo al to i la frivolitat amb què la secretària d’Estat d’Igualtat, Ángela Rodríguez, va comentar dilluns la rebaixa de penes després de l’aprovació de la llei de llibertat sexual. Va ser durant la gravació d’un pòdcast de Podem sobre feminisme.

        –… Està passant, amb els violadors al carrer, que és el que ens retreu ara l’extrema dreta. Dels creadors de les persones aniran al Registre Civil a canviar-se de sexe tots els matins, arriba els violadors al carrer... –va dir amb sorna la ‘número dos’ del ministeri d’Igualtat, com si estigués comentant una producció nova de Netflix.

        –Centenars, milers –la va secundar una contertuliana entre rialles.

        –Onades –va reblar Ángela Rodríguez, més coneguda com a ‘Pam’.

Ho sento, però no. Amb les coses de menjar no es juga. Ha fet bé demanant perdó, encara que insisteix que les seves declaracions s'han desvirtuat.

Assetjament a Podem

Bé és cert que, quan s’aborda la qüestió de la igualtat, les calderes de Pedro Botero entren en ebullició immediata amb un espetec d’oli bullint que alegra la dreta més recalcitrant. També resulten innegables tant el paper d’Unides Podem en la defensa dels drets i llibertats, com la fustigació intolerable que han patit alguns membres de la formació morada. Tanmateix, quan es comet un error flagrant és acceptable rectificar en lloc d’encastellar-se. I Podem sembla obstinat que tot el que els passa és sempre culpa dels altres.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Abans de les disculpes, la secretària d'Estat va preferir escudar-se en un d'aquells retrets que al final es converteixen en bumerang: «Lamentablement, les feministes estem acostumades que molta de la nostra feina quedi reduïda a notícies falses i manipulacions». Després de l’aprovació de la llei del ‘només sí és sí’, s’han produït almenys 20 excarceracions i 140 rebaixes de penes per abús i agressió sexual. No és una tergiversació. La llei es va fer malament, i no només per distracció de Podem.

La violència masclista continua enquistada en la societat, també entre les generacions més joves. Només s’han de llegir els whatsaps de la ‘manada’ de Castelldefels (a la noia «li fallen les dents», però és «follable»; «li farem doble penetració. Mola»). Amb tanta lluita per endavant, no es poden cometre errors com una casa.

 

        

Notícies relacionades