Polèmica en el Ministeri d’Igualtat

Les feministes reclamen el cessament de la secretària d’Estat per ironitzar amb les rebaixes de penes a violadors

Ángela Rodríguez ‘Pam’ és la número dos d’Irene Montero

Les feministes reclamen el cessament de la secretària d’Estat per ironitzar amb les rebaixes de penes a violadors

RICARDO RUBIO / EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts

Organitzacions feministes han demanat el cessament de la secretària d’Estat d’Igualtat, Ángela Rodríguez ‘Pam’, per ironitzar sobre les rebaixes de penes a violadors que s’estan produint amb la llei del ‘només sí és sí’.

 Des del Moviment Feminista de Madrid lamenta que a la ‘número dos’ d’Irene Montero li «diverteixi» la situació i «faci» broma amb aquesta situació. Segons el seu parer, aquesta actitud demostra «que no val per al càrrec».

 Ana de Blas, representant d’aquesta organització, ha assenyalat a Europa Press que la intervenció de Rodríguez «és totalment inacceptable i revictimizante». «Les paraules i el to utilitzats no són només una falta de respecte per a les dones víctimes de violència masclista, són també una mostra de l’absoluta falta d’autocrítica del Ministeri d’Igualtat», ha apuntat.

 Segons el seu parer, «tant la ministra com el president del Govern han de fer-se càrrec dels seus nomenaments».

Notícies relacionades

 ¿Què més ha de fer per ser cessada de forma fulminant aquesta indocumentada que es riu així de les víctimes de violència masclista sent Secretària d’Estat d’Igualtat?», s’ha preguntat Confluència Feminista a través de les seves xarxes socials, on han compartit part de la intervenció de Rodríguez.

 Mentrestant, l’Aliança contra l’Esborrament de Dones ha assenyalat que «cada dia que passa hi ha una nova raó per al cessament de la secretària d’Estat contra la Violència de Gènere». Segons el seu parer, «l’incomprensible és que no s’hagi produït ja».