Guardó Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Català de l’Any: premi a l’aposta per Catalunya

Necessitem més que mai referents com els que cada any ofereix el Català de l’Any

2
Es llegeix en minuts
Català de l’Any 2022, en la imagen Aitor Moll y John Hoffman

Català de l’Any 2022, en la imagen Aitor Moll y John Hoffman / ELISENDA PONS (EPC)

El Català de l’Any ens regala l’oportunitat de conèixer cada any noves històries d’esforç i genialitat que il·luminen el camí de la modernitat i del progrés a Catalunya.

Aquest esdeveniment és, en gran part, un reflex del paper que EL PERIÓDICO vol exercir en aquesta societat i del fort vincle que sent amb aquest territori i amb els seus ciutadans.

Un diari responsable i compromès és sempre un espai compartit de pensament i reflexió, però també una talaia des de la qual observar la realitat no només per explicar què passa i per què, sinó també per denunciar les males pràctiques i aplaudir les bones.

Aquesta darrera funció és la que dona sentit al fet que EL PERIÓDICO, valent-se del seu esperit català, el seu criteri ponderat i la seva capacitat d’influència, organitzi cada any aquest Premi que aplaudeix el treball i l’audàcia de ciutadans que aporten a Catalunya, que brillen amb llum pròpia i que ens animen a pensar que un món millor és possible.

En un panorama tan complex com l’actual, en què es pateixen encara els col·lapses d’una pandèmia i els efectes d’una crisi econòmica i d’una guerra, necessitem més que mai referents com els que cada any ofereix el Català de l’Any. Els problemes no es resolen sols i els grans desafiaments dels països i de la humanitat s’afronten millor amb l’exemple de lideratge que acompanya les persones que premiem.

Conceptes com resiliència, esperit de superació, integració, solidaritat, digitalització, sostenibilitat o sensibilitat cultural guien, sovint, el jurat format pel Comitè Editorial d’EL PERIÓDICO en l’elecció del Català de l’Any.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Els guardonats són personalitats que contribueixen al bé col·lectiu, en els seus respectius camps, a través d’una recerca permanent de coneixement, superació, innovació i excel·lència.

Notícies relacionades

Són persones que ens inspiren en una terra que històricament ha tingut sempre una enorme inquietud d’avantguarda i d'emprenedoria en tots els àmbits.

El català és un poble amb fam d’avançar. Són molts els ciutadans genials que han fet possible, al llarg dels anys, que visquem i convivim millor. Amb ells hi pensa Prensa Ibérica i EL PERIÓDICO quan aposten de forma tan decidida per aquest Català de l’Any. Des d’aquesta tribuna només em queda felicitar el conseller delegat del Mobile World Congress, John Hoffman. La seva aposta apassionada per Barcelona i per Catalunya durant els darrers anys l’han convertit en el nou Català de l’Any. Hoffman és ja un català més i aquest premi és un reconeixement pe la feina ben feta.