GUARDÓ

Català de l’any: premi al talent

2
Es llegeix en minuts
Català de l’any: premi al talent

Jordi Cotrina

EL PERIÓDICO concedeix aquest reconeixement anual des de l’any 2000 a una personalitat que hagi destacat a Catalunya pel seu esforç, la seva tasca o la seva genialitat en el camp social, cultural, artístic, científic o tecnològic.

Celebrem la 19a edició d’un guardó que ja ha reconegut catalans de la talla del metge Joan Massagué, la biòloga Josefina Castellví, el polític Ernest Lluch, el cooperant Vicente Ferrer, el cuiner Ferran Adrià, l’actor Josep Maria Pou, el cantautor Joan Manuel Serrat o el jugador de bàsquet Pau Gasol, per anomenar només alguns dels ja premiats.

Catalunya és terra de talent. Al llarg de la història ha sigut bressol de nombrosos homes i dones amb compromís, audàcia i esperit emprenedor que han deixat una empremta admirable en aquest món. La llista de catalans universals és amplísima.

El Català de l’Any és precisament un reconeixement públic a persones que ajuden a construir una societat millor. I és, alhora, una clara expressió del fort vincle que hi ha entre EL PERIÓDICO i la societat catalana.

Un diari modern és aquell que forma una comunitat de lectors, brinda un espai de diàleg i reflexió, fomenta la convivència, contribueix a la consecució de les metes col·lectives i es compromet a brindar un servei públic que va més enllà de la informació de qualitat.

Per això és tan important el paper dinamitzador de la vida social catalana que EL PERIÓDICO exerceix a través d’esdeveniments com el d’avui.

Els premiats en el Català de l’Any estan fets d’aquesta classe de pasta que tanta falta fa en moments complexos com l’actual, en el qual encara lluitem per superar els estralls de la pandèmia. El seu exemple ens empeny a creure en la condició humana i ens inspira en la voluntat de perseguir els nostres somnis.

A Prensa Ibérica desenvolupem la nostra feina des d’una visió humanista i integradora, unida als interessos dels lectors, i ens sentim orgullosos de la complicitat que connecta EL PERIÓDICO amb els ciutadans de Catalunya.

Aquesta confiança en la nostra manera de fer periodisme i en la nostra vocació de servei està portant la capçalera a ampliar els nostres horitzons en l’àmbit digital.

Elperiodico.com ha crescut un 9% en l’últim informe Comscore i arriba ja als 12 milions 800 mil visitants únics, amb gairebé 120 milions de pàgines vistes al mes.

Aquest creixement d’audiència és fruit de l’impuls que ha suposat el redisseny fa un any de l’edició digital de EL PERIÓDICO, amb nous continguts i una navegació més àgil, dinàmica i intuïtiva.

Notícies relacionades

De fet, aquest nou disseny va aconseguir fa tan sols dues setmanes, per a la nostra satisfacció, el premi que concedeix l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català. El jurat va considerar que amb aquest redisseny «EL PERIÓDICO incorpora canvis que milloren l’edició, però manté intactes els valors que inspiren la tasca com a diari català i de progrés».

A Prensa Ibérica considerem que, més enllà d’explicar notícies, els nostres diaris tenen la responsabilitat d’acompanyar les persones en les seves vides, mostrant-los referents que, com els premiats en el Català de l’Any, ajuden a construir, des de la constància, l’originalitat i la tenacitat, una societat a l’altura que exigeix el segle XXI.

Temes:

Jaume Plensa