Article d’Imma Sust Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

‘Lobby’ trànsfob contra la ‘llei trans’

¡Ja n’hi ha prou de ficar-se en la vida dels altres! Si fem cas a la gent que posa en dubte aquesta llei i donem per vàlids els seus arguments violents, estem perduts

2
Es llegeix en minuts
‘Lobby’ trànsfob contra la ‘llei trans’

Mai he entès les persones que van en contra dels drets adquirits, que ajuden a millorar la nostra societat. Drets que poden utilitzar-se o no, però que està molt bé tenir-los. Com ara votar, avortar o divorciar-se. Sempre que s’aprova una llei que ens beneficia, surt la persona antidrets que es posiciona en contra. Ara mateix, aquest tipus de persona està en contra de la nova ‘llei trans’, que no hi ha manera que s’aprovi. Podem pensar que es tracta de persones incultes o d’ultradreta i, tot i que generalment és així, s’està construint un ‘lobby’ molt potent antitrans, que actua en política, mitjans i xarxes socials, i ho omple tot de ‘fake news’ i fa molt mal. Persones cultes que sembla que els ofèn terriblement que una persona pugui anar voluntàriament al registre civil a canviar de gènere. Persones que se senten incòmodes si no llegeixen els homes físicament com a homes o les dones com a dones. Persones molt contradictòries.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

D’una banda, desitjarien que tots els trans tinguessin la imatge del que ells consideren que ha de ser una dona o un home, però, de l’altra, no consideren ni les dones trans dones, ni els homes trans homes. El més curiós és que la nova ‘llei trans’ treu pressió a les persones trans, ja que les deixa canviar de gènere sense necessitat de canviar de sexe. Que, si es volen operar i hormonar que ho facin, però que prenguin la decisió des del desig i no des de la por de ser rebutjades. Però això tampoc agrada al ‘lobby’ trànsfob. Si la causa és superficial, com operar-se els pits per estètica o fer-se una rinoplàstia, els sembla bé, però, si la causa és profunda i de gènere, els sembla fatal. ¡Ja n’hi ha prou de ficar-se en la vida dels altres! Tota aquesta gent que surt ara a posar en dubte aquesta llei, metges, polítics, psicòlegs, alguna escriptora amb molts seguidors a les xarxes, forma part d’un ‘lobby’ trànsfob molt perillós que té per objectiu bloquejar la llei. Si els fem cas i donem per vàlids els seus arguments violents, estem perduts. La gent que, per posar-ne un exemple, considera que Carla Antonelli no és una dona. O espavilem o ho aconseguiran. 

Temes:

Llei trans