APUNT

La disfressa de Lewandowski

1
Es llegeix en minuts
La disfressa de Lewandowski

El davanter polonès del Barça és un excel·lent vampir per a nits de terror com la de dissabte a València. Una nit d’horror, no tant pel perill local, que va ser menor, sinó pel desenvolupament d’un guió que es va encallar quan podria haver resultat plàcid si els jugadors blaugrana haguessin entrat al partit amb els ulls injectats de sang. No va ser el cas. 

Lewandowski ha heretat el paper protagonista que al seu dia va tenir en aquest equip Leo Messi. No quant a generació de joc, és evident, però sí quant a les seves xifres golejadores. Les dianes del polonès resulten tan salvadores com al seu dia eren les de l’argentí.

Adaptació ràpida

Però tot i que la seva ràpida adaptació ens hagi sorprès, si la direcció esportiva del Barça va pagar una xifra tan alta pel seu traspàs, i fins i tot va assumir un contracte llarg per un golejador de 34 anys, va ser precisament a canvi d’això. Estaven convençuts que el seu rendiment seria clau per al salt de qualitat que necessitava l’equip.

Els seus gols són els que esperàvem, però perquè el seu fitxatge tingui sentit global, és clau que l’acompanyi el creixement del conjunt. Si la seva presència simplement acaba dissimulant les carències d’un engranatge deficient, el Barça tornarà a trobar-se en aquest mateix punt on ens va deixar la sortida de Messi: enmig d’un buit tremend. 

Notícies relacionades

La gran quantitat de gols de Lewandowski no poden considerar-se una mala notícia. Preguntin a la resta d’equips, si no els voldrien. El Barça de Guardiola també necessitava els gols de Messi, fins i tot ara, l’èxit del City depèn de l’encert espectacular de Haaland.

Benvingudes siguin les dependències, sempre que, més enllà d’aquests gols, hi hagi un equip amb recursos. Mentre el projecte tingui un rumb, el rendiment de Lewandowski només contribuirà a millorar-lo. Una altra cosa és que tota idea quedi reduïda als seus gols, perquè llavors, quan aquests no arribin, quedarà al descobert l’engany. Messi ja va disfressar en el seu moment el Barça, segur que el club va aprendre d’allò.