Article de Care Santos Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Homes tunejats

Són éssers humans millorats, embellits per qualitats impensables fa poques dècades, que mostren les seves emocions, presents en la vida domèstica, no autoritaris

1
Es llegeix en minuts
Homes tunejats

Un home porta el seu fill en una motxilla portabebès mentre puja al cotxe les bosses de comprar. És un anunci del Ministeri d’Igualtat, que busca desbaratar velles idees sobre la masculinitat. Arriben els homes tunejats. Millorats, embellits per qualitats impensables fa poques dècades. Homes que mostren les seves emocions, presents en la vida domèstica, no autoritaris.

Hi ha els qui escriuen sobre ells, com el professor Josep M. Armengol en el seu ‘Reescrituras de la masculinidad. Hombres y feminismo’ (Alianza), un interessant assaig que, entre moltes altres coses, conclou que les masculinitats són moltes i han de ser estudiades en la seva complexa diversitat. També s’ocupa de les «noves paternitats». Els homes s’obren a les emocions i als sentiments i, en les relacions heterosexuals, reclamen equiparar-se a les seves companyes. És l’home de l’anunci, el de la compra i el nadó. L’home amb potencial per canviar les coses, públiques i privades

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Notícies relacionades

Tres lectures recents: ‘El lugar’ de la premi Nobel Annie Ernaux. L’autora glossa sense ornaments un pare dels d’abans, orgullós de la seva filla, tot i que parc en els seus afectes. Un pare amb fissures a qui l’autora s’esforça per estimar. La novetat d’Andrés Neuman, que ha sigut pare fa poc, es diu ‘Umbilical’. Textos breus sobre la gestació, el naixement i els primers mesos de la vida del seu fill. I sobre la por i la perplexitat. La crònica d’un misteri revelat. 

Eduardo Halfon ha incorporat la paternitat al seu projecte literari i ha escrit ‘Un hijo cualquiera’. En un dels relats, diu: «La paternitat és un misteri per a l’home». És clar que sí, com la maternitat ho és per a les dones, i per això l’hem explicat (quan hem pogut). Però això de papes que sàpiguen escriure i vulguin fer-ho sobre la fins ara insulsa qüestió de portar fills al món i criar-los, carai, això sí que és nou. Només ho podien fer aquests homes tunejats amb els que comencem a conviure, i que tant de bo es converteixin en exemple a seguir per a d’altres, per a tothom.