Article de Joaquim Coll Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Llei trans, desitjos o drets

És un disbarat permetre el canvi de sexe a adolescents de tan sols 14 anys

1
Es llegeix en minuts
Llei trans, desitjos o drets

La decisió de l’activista Carla Antonelli de donar-se de baixa del PSOE pel retard en la tramitació de la llei trans ha tornat a posar en el focus del debat aquesta iniciativa del Govern de coalició tan demandada per alguns grups com criticada per un sector notable del feminisme. Tot i que d’entrada podria semblar que suposa una ampliació de drets i, per tant, des d’una òptica progressista i humanista el suport a la llei hauria de ser unànime, la realitat és que introdueix la ideologia transgenerista, que xoca amb la línia de flotació del feminisme.

Notícies relacionades

La iniciativa imposa l’anomenat «tractament afirmatiu», que consisteix a acceptar sense discussió psicològica o psiquiàtrica l’autodiagnòstic del pacient que declara «soc dona», «soc home», «soc trans» «soc no binari». Amb això es desatén el dret d’aquestes persones a rebre un acompanyament mèdic i impedeix abordar amb garanties el fenomen dels adolescents que sobtadament es declaren trans. És un fenomen amb freqüència associat al contagi social (grups d’amigues que es declaren trans alhora) i que ha augmentat d’una manera que crida l’atenció en els últims anys. El problema és que algunes d’aquestes adolescents, després d’haver emprès tractaments hormonals o quirúrgics (castració, mastectomia), volen tornar enrere. Les ‘destransicions’ deixen seqüeles greus, així que és un disbarat permetre el canvi de sexe a adolescents de tan sols 14 anys.

La llei trans converteix el gènere en una cosa individual i subjectiva, que no es qüestiona (com fa el feminisme), sinó que se celebra, amb l’única condició que es pugui escollir independentment del sexe biològic. La ideologia transgenerista tendeix a sacralitzar els estereotips, ja que empeny adolescents que no tenen un comportament que s’adeqüi als rols clàssics de gènere a identificar-se amb l’altre sexe. La proposta de llei permet el canvi legal d’home a dona i viceversa a qualsevol persona que vagi al Registre Civil, sense cap requisit, la qual cosa buida el sexe de categoria legal, ja que és una cosa elegible i modificable. No defensa drets, sinó que atén desitjos.

Temes:

Llei trans LGTBI