Article d’Agnès Marquès Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

S’està escrivint un crim

No fa falta ser molt sagaç per descobrir que després de les amenaces al col·lectiu trans hi ha els de l’odi a la diferència

1
Es llegeix en minuts
S’està escrivint un crim

EPC

La mort d’Angela Lansbury va tancant el cercle que van obrir aquest any, amb la seva mort, Gorbatxov i Isabel II. No figurarà als llibres d’història, és clar, però forma part d’aquest selecte elenc de persones-personatge del segle XX que ens han acompanyat al llarg de la vida. Tant és si encara viuen o ja van morir, són personatges eterns per a una generació malgrat, fins i tot, viure encarnant un personatge antic, triomfant i tan dels 90 com la senyora Fletcher. A ‘S’ha escrit un crim’ sabies per endavant que la intel·ligent Fletcher acabaria resolent el crim i l’interessant de la sèrie era intentar descobrir-ho abans com a espectador. Jugar a detectius, sentir-se tan perspicaç com ella. La importància de fer sentir intel·ligent l’espectador. El morbo del ‘True Crime’, tan en apogeu des de fa anys, però, recol·loca les sèries detectivesques del segle passat en una categoria ‘soft’ difícil de cridar l’atenció avui dia. Avui volem els crims de veritat per satisfer el nostre interès pel costat més fosc de les persones. Volem reconèixer-nos-hi des del sofà de casa, en tot allò del que és capaç de fer l’ésser humà, i jugar a ser la senyora Fletcher. 

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Notícies relacionades

S’està escrivint una crim, adverteix fermament l’actriu Jamie Lee Curtis. En una entrevista que encongeix l’ànima explica la por amb què viu les amenaces que rep la seva filla pel fet de ser una dona transsexual. Jamie Lee Curtis fent de mare és brillant, un paper per al qual no es pot fer res més que improvisar a cada moment. Afectada, enfadada i preocupada, contundent, alça la veu pels crims no comesos, però amenaçadors. Jamie Lee Curtis està espantada i tu també hauries d’estar-ho, diu. 

La Fletcher ho tindria clar en aquest cas. No fa falta ser molt sagaç per descobrir que després de les amenaces al col·lectiu trans hi ha els de l’odi a la diferència, els que permanentment estan escrivint crims.

Temes:

Llei trans LGTBI