APUNT

¿I si arriba una oferta per Pedri?

1
Es llegeix en minuts
¿I si arriba una oferta per Pedri?

Matteo Bazzi

Joan Laporta i el seu cercle de confiança han de fer l’esforç de caminar sobre una línia fina al parlar dels capitans del FC Barcelona. Eduard Romeu, el vicepresident esportiu, va dir ahir el que ja sabíem, que la massa salarial està disparada i que fins que els capitans no acabin contracte, en dues temporades, no s’estabilitzarà. «Però vull remarcar que no és culpa de ningú, és una situació heretada», va suavitzar. La línia és fina, perquè s’entén des de dins que el decent és no malmetre contra Piqué, Busquets i Alba, tres llegendes, i alhora no fer-se sang mossegant-se la llengua. Hi ha el que es defineix com una decepció cap a ells, sobretot els dos primers (al tercer se’l considera causa perduda). Es pensava que havien arribat a un acord a l’estiu per a la reducció de les seves imponents fitxes i a l’hora de firmar els jugadors i els agents van respondre amb la negativa (un) o el silenci (l’altre). 

Notícies relacionades

No es vol malmetre, però alhora no es pot ocultar que mentre els tres mantinguin semblants xifres d’ingressos (el cost per al club és de 200 milions entre les dues campanyes) no queda més remei que incrementar els ingressos. I allà entra la venda d’una part de «la joia de la corona» (BLM, l’empresa del marxandatge) o la venda d’un futbolista. Això pot ser també una palanca, va dir. I qualsevol entén que si el club considera un jugador com una possible palanca no està pensant en el que poden reportar Balde o Memphis. A veure què passaria si arribés al despatx del vehement Mateu Alemany una bona oferta per Pedri, Gavi o Ansu Fati. Compte que la resposta des de dins de l’entitat no seria un cop de porta precisament. Més aviat, un ‘parlem’. 

Podria donar-se la paradoxa que una joia de la plantilla marxés cap a una superpotència europea mentre alhora es negocia la tornada en el seu declivi de Leo Messi, per a qui faria falta molt buit salarial si hi hagués acord entre les parts, que és de fet el menys difícil de l’operació, malgrat la tempestuosa ruptura. Una altra línia fina, un altre filferro... L’habitual en la vida al Barça.