APUNT

Lewandowski, la diferència i la referència

1
Es llegeix en minuts
Lewandowski, la diferència i la referència

Jordi Cotrina

Ronaldo va tenir un pas breu pel Barça. No recordo cap altre davanter centre del Barça amb una potència tan exuberant com la seva. Les lesions van minvar les seves capacitats però va continuar marcant gols fins que es va retirar. Quan aquest diumenge es va asseure a la llotja del Camp Nou com a president del Valladollid, segur que va saber identificar ràpidament que el club blaugrana havia fitxat un dels seus: un mestre de l’ofici del 9. 

Seria pretensiós descobrir ara Lewandowski. Fa anys que li cauen els gols de les butxaques, però quedava el dubte de com s’adaptaria al joc del Barça, de l’actitud que podia tenir un jugador que arriba a un club quan ja ho ha guanyat tot. Fins al moment, ha superat les expectatives amb ambició, compromís i voracitat.

Peces claus

Això acaba de començar, però és innegable que el president Laporta, amb la seva arriscada aposta, ha canviat el pas blaugrana. Han arribat peces claus capaces d’oferir recursos diferents que tenia aquesta plantilla. Però sense desmerèixer la resta de reforços, la diferència entre ser un bon equip o ser el millor la marca una figura mundial.

Aquest jugador que apareix quan el joc acompanya, però que també resol en els dies negres. I aquesta és la responsabilitat de Lewandowski, la referència d’aquest nou Barça. Els títols, a través de la seva mirada, es veuen una mica més a prop.

Notícies relacionades

Aquells que no vèiem raonable una inversió de 50 milions per un jugador de 34 anys, de moment només podem aplaudir: si ens ajustem al present més immediat, l’operació és rodona. Una altra cosa serà el que passi en el futur, quan inevitablement sigui un suplent de luxe amb un contracte per sobre del seu rol, com passa ara amb Piqué o Alba.

Mentrestant, Xavi ha sumat una peça de rendiment immediat en plena reconstrucció. No sabem quan començarà el declivi d’un jugador que no pot evitar el pas del temps, però Ronaldo en va tenir prou amb una temporada per deixar una empremta inesborrable en la nostra memòria.