Article d’Albert Soler Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Talleyrand mai va veure pits a la platja

Si les dones no fan topless és perquè no està de moda, estalviïn-se vídeos i –sobretot– estalviïn-se els diners que costen

3
Es llegeix en minuts
Talleyrand mai va veure pits a la platja

Epi_rc_es

En el vídeo de la Generalitat que insta les dones a no tapar-se els pits ni a la piscina ni a la platja no es veu ni un sol pit femení, i no serà perquè no m’hi he fixat. És a dir, que qui «sexualitza» els pits femenins –aquesta és la gravíssima acusació contra la societat– és, en primer lloc, la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, que els oculta (no els seus, sinó els del vídeo; bé, els seus també, però aquest no és el tema), suposo que per vergonya. Malament anem si, per reivindicar que un pit femení és tan poc sensual com un de masculí, amaguem els femenins pel què diran.

Com que la consellera i la resta del Governet viuen en el seu propi món, es pensen que les dones es posen la part superior del biquini per puritanisme. Si en lloc de tancar-se en un despatx per pensar en quin vídeo es poden gastar els diners dels catalans freqüentessin les platges i obrissin els ulls, haurien vist que aquest estiu no hi ha ni una sola dona que no mostri despreocupadament les natges, i les que no les mostren és per qüestió d’edat: o són massa joves per considerar atractiva aquesta part del seu cos o són massa grans per considerar atractiva aquesta part del seu cos. Totes les altres ensenyen el cul sense problemes, tot el contrari a la beateria de la qual fan gal·la –ells sí– la consellera i el Governet. Si no ensenyen els pits és perquè no està de moda, estalviïn-se els vídeos i –sobretot– estalviïn-se els diners que costen.

Això de voler que nenes, noies, dones i àvies mostrin els mugrons es redueix de moment a piscines, platges i entorns similars, però és d’esperar que, com que segons l’opinió del Governet un pit femení està desposseït de tota connotació sexual, s’ampliï la campanya a biblioteques, universitats, hospitals i recintes esportius, perquè ja n’hi ha prou que les nedadores hagin d’arrossegar tant roba i els seus col·legues masculins, només un diminut ‘meyba’. Com que el motiu de la campanya és commemorar el Dia Internacional del Topless, algú hauria d’explicar-li al Governet que un dia internacional no significa instar els ciutadans a seguir-lo estrictament. I aquest algú l’hi hauria d’explicar abans que m’obliguin a ajeure’m amb un senyor amb bigoti el Dia de l’Orgull Gai o a córrer darrere de la meva mare el 27 de gener, el Dia Mundial de l’Extracció de Llet Materna. Tant de bo fa uns anys el Governet s’hagués pres la Constitució tan seriosament com els dies mundials.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Notícies relacionades

No deu ser fàcil ser dona, això ho reconec. No fa molts anys havien de vestir com manava el marit, i quan aconsegueixen treure’s aquest jou els cau a sobre un altre de pitjor: el dels qui pretenen alliberar-les dient-los, d’una banda, que mostrin els pits i, de l’altra, que no utilitzin minifaldilla si és per agradar els homes. Seria més fàcil deixar-les en pau.

Un no pot més que acordar-se de Talleyrand, que el pobre no va veure mai un pit a la platja i, a més, va dir una cosa que cal tenir en compte: «Ningú pot sospitar les idioteses polítiques que s’han evitat gràcies a la falta de pressupost». El que passa és que a Catalunya sempre queden diners per a una nova idiotesa.