Article d’Imma Sust Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

La bellesa de Gràcia

Tot i que Aute no visqués a la plaça Rovira, la va viure. Això és el que passa en aquest barri tan màgic i es constata durant les festes. ¡És un barri que es viu!

2
Es llegeix en minuts
La bellesa de Gràcia

Segurament és una de les meves cançons favorites. ‘La belleza’, de Luis Eduardo Aute. Cantautor, poeta, cineasta, pintor i pensador. El que seria un artista dels d’abans. Poca gent sap que Aute va viure uns anys de la seva infància al mític barri de Gràcia. I gran part del seu temps el va passar jugant a la plaça Rovira. Tal va ser el seu amor i inspiració per aquesta plaça i aquest barri que li va dedicar una cançó. ‘Somnis de la plaça Rovira’. És per això, que l’associació de veïns de la plaça Rovira, juntament amb la plataforma cívica #auteplacarovira, fa temps que reivindiquen una placa amb el seu nom. No volen posar el seu nom a un carrer, només volen recordar-lo en aquesta plaça que va inspirar tant el nostre artista. Doncs creguin-me si els dic que no els està resultant gens fàcil.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

La burocràcia posa molts pals a les rodes. És cert que en realitat va viure al carrer Massens, en una torre modernista que ja no existeix. És per això també que és absurd posar una placa allà per recordar que ni va viure ni va néixer en aquest edifici lleig que hi ha ara. Per la qual cosa la idea del recordatori a la plaça Rovira té molt sentit. S’han recollit firmes de moltes parts del món i una servidora ha posat el seu gra de sorra, presentant un concert que es va fer a la mateixa plaça durant les festes de Gràcia. Perquè tot i que Aute no visqués a la plaça Rovira, la va viure. Això és el que passa en aquest barri tan màgic i es constata durant les festes. ¡És un barri que es viu! Una barri ple de gent extraordinària, que ho donen tot durant l’any per poder decorar els seus carrers i les seves places durant la setmana que dura la festa major. Després del confinament, aquestes festes són les primeres que viurem amb normalitat total. Ganes de crits, de xivarri, de carrers tallats, de petards, de no poder dormir i de caminar mirant al cel. Aquesta setmana és nostra i està plena de bellesa. Com diria Aute: «‘Reivindico el espejismo, de intentar ser uno mismo. Ese viaje hacia la nada, que consiste en la certeza, de encontrar en tu mirada, la belleza’».