La relliscada | Article de Pilar Garcés Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Ensenya’m el teu termòstat

Sánchez es va posar la corbata per veure el Rei i se la va treure per reunir-se amb la presidenta de les Balears. Les dues trobades eren prescindibles i van deixar una empremta de carboni interessant d’avions, cotxes oficials i menjar amb estrella Michelin en un Palau blindat per no poc personal

2
Es llegeix en minuts
Ensenya’m el teu termòstat

EFE / Ballesteros (Efe)

Li guanyarem la guerra a Putin amb un exèrcit de senyors sense corbata. Ho ha proposat Pedro Sánchez, col·locant-se com un valent el primer en la línia del foc que cau del cel. El meu heroi. S’ha d’haver practicat molt davant del mirall el moviment d’arrencar-se el vestit de jaqueta a l’estil ‘Full Monty’, per quedar-se amb les malles de Superman. El president rus amb el tors despullat trotant a cavall per la gelada estepa porta avantatge a l’Europa descorbatada, amb la camisa oberta fins al melic com li agradava ensenyar a Emmanuel Macron en campanya electoral, o en samarreta estil Zelenski. La peremptòria necessitat de reduir el nostre consum energètic abans que l’enemic ens talli el flux (no s’ha d’oblidar tampoc el canvi climàtic) l’ha encarnat el Govern d’esquerres en l’ornament de coll heteropatriarcal típicament masculí primermundista i no ha reaccionat el ministeri d’Igualtat, ocupat a fabricar cossos femenins que s’adaptin als seus dogmes. Si els ‘senyoros’ posen l’espatlla retirant-se la soga del coll, ¿què podem fer nosaltres per la causa? Ens trauríem la faixa, però ja no n’utilitzem. Els tops i les faldilles ja no poden portar menys tela, però la temperatura no baixa. Potser ens hem de presentar en els consells de ministres, d’administració i altres reunions al més alt nivell amb els nostres càntirs, els ventiladors amb piles i ventalls, per donar suport moral als intrèpids desnuats.

Notícies relacionades

Un no s’ha de treure la corbata com un boig, sinó amb criteri. Sánchez se la va posar per veure el Rei al seu despatx estival i se la va treure per reunir-se amb la presidenta de les Balears. Les dues trobades celebrades en fresques estades eren perfectament prescindibles i van deixar una empremta de carboni interessant d’avions, cotxes oficials i menjar amb estrella Michelin en un Palau blindat per no poc personal. Es podrien haver substanciat amb un cop de telèfon o per ‘mail’, sobretot quan el pla de mesures d’estalvi energètic, aprovat dilluns per l’Executiu, recomana el teletreball. Però la visita del president socialista a Mallorca va valer la pena perquè va incloure una compareixença davant la premsa a l’aire lliure en l’ambient de calrada extrema que fa setmanes que patim. Un infern a Mallorca. No és el mateix explicar allò de la refrigeració a 27 graus a Palma que a Bilbao. També en l’àmbit de la climatització la nostra pell de toro és plural i les restriccions no afectaran per igual tots els seus ciutadans. Segur que va agrair haver-se tret la corbata per detallar allò dels edificis públics que controlaran els seus termòstats amb semblant xafogor.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Perquè els que no estem dormint aquests dies precisament bé per les nits tòrrides i/o tropicals ens posem susceptibles i ens temem que haurem d’entrar en combustió a les biblioteques públiques, als menjadors escolars, o a les dependències de l’atur, mentre que les oficines dels sotssecretaris, els directors generals i els seus assessors continuaran estant gèlides. Va dir la ministra Nadia Calviño que es realitzaran inspeccions per comprovar que els grans magatzems, els bancs i les empreses privades mantenen la seva climatització a ratlla. En lògica contrapartida i en benefici de la transparència, haurien de deixar-nos irrompre als seus despatxos per sorpresa termòmetre en rest. A veure quants alts càrrecs trobem sense corbata i en bermudes, suant a les humides trinxeres.