Pros i contres | Article de Josep Maria Fonalleras Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

De les separacions, els retrets, el perdó i el naufragi

1
Es llegeix en minuts
De les separacions, els retrets, el perdó i el naufragi

El Periódico

De vegades tot depèn d’un gest, es concentra tot en un instant. I és en aquell moment quan canviem la percepció de la realitat. Penso en això arran de la sèrie ‘The Split’ (La separació), una producció de la BBC que ens narra la història d’uns bufets d’advocats especialitzats en divorcis i altres assumptes conjugals. És un relat sobre l’estima i les desavinences, les relliscades i els errors, sobre el perdó i l’oblit, els retrets i els records en les relacions de parella, les tragèdies i la continuïtat d’una certa idea feliç que consisteix no en un principi, sinó en la possibilitat d’un final digne.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Té alts i baixos i potser no és una sèrie perfecta (de vegades raneja en la inversemblança, i de vegades és una mica ensucrada), però, més enllà de les argúcies legals i de les negociacions entorn de la ruptura, ens parla de l’amor i de la impossibilitat de viure’l en plenitud. El gest del que parlava abans és el del final de la sèrie. La protagonista, Hannah Defoe, nàufraga de tantes tempestes sentimentals, es gira de sobte i mira a la càmera. Sense paraules, parla a l’espectador. Ens parla. I ens diu: ¿Ja ho sabeu, oi? Vosaltres sou com jo, també heu viscut el que he viscut jo.