Pros i contres | Article de Josep Maria Fonalleras Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

L’escassetat de mostassa i la fi del món

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp46233639 20181212181212212034

zentauroepp46233639 20181212181212212034 / ARIF ALI

La mostassa té un gran predicament en els textos sagrats. En els evangelis de Mateu, Marc i Lluc, es concreta en una paràbola. El gra és la llavor més petita, però, si es cuida, es converteix en un gran arbre on s’arreceren els ocells. En llenguatge bíblic, el gra és com el Regne del Cel, que comença de manera humil i discreta i, gràcies a la proclamació de l’Evangeli, s’imposa en tot el camp, és a dir, arreu del món.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Però bé, aquest no és un article teològic, sinó sobre la mostassa. Els francesos, que són els veritables experts en el producte, no tenen prou producció autòctona i compren el 80% del gra al Canadà. I resulta que el 2021, al Canadà, hi va haver una sequera substantiva i se’n van quedar sense. I, a França, a Dijon, que és la pàtria de la mostassa, una calamarsada va destruir-ne la collita. I de l’altre lloc amb llavors, Ucraïna i Rússia, per motius obvis no se’n poden fiar. ¿Resultat? A França no hi ha mostassa. Els evangelis no són explícits en aquest punt, però tot fa pensar que el món s’acaba i que s’acosta el Judici Final. Ja em diran com pot resistir una civilització sense aquest invent excels que impulsa les amanides i torna amorosa la vianda.

Temes:

Agricultura