Article d’Albert Soler Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Taula de negociació | Que tremoli Espanya

Per exigir alguna cosa, s’ha de tenir una posició de força, i si alguna cosa ha demostrat no tenir en absolut el ‘llacisme’ és cap força

1
Es llegeix en minuts
Taula de negociació | Que tremoli Espanya

EFE / Andreu Dalmau (Efe)

Quan llegeixo que el Governet exigirà al Govern espanyol a la famosa taula de diàleg una amnistia o un perdó o no sé què més, m’entra el riure. M’entra per la paraula ‘exigir’, ja que per exigir alguna cosa, s’ha de tenir una posició de força, i si alguna cosa ha demostrat no tenir en absolut el ‘llacisme’ és cap força. Bé, tampoc valor, ni intel·ligència, ni líders capacitats, ni suport de ningú, però aquí parlem de força. ¿Com es pot exigir res a ningú des de la derrota i la debilitat?

- Amenaçarem de penjar una pancarta acusant l’Estat espanyol de feixista, sabran el que és bo.

¿Una altra més? No sembla que les pancartes hagin suposat cap problema per a Espanya, el mateix que els llaços grocs.

-I els advertirem que continuem plorant.

Això com a amenaça no està malament, perquè a ploramiques no hi ha qui els guanyi, tot i que dubto molt que això serveixi per pressionar ningú, ni tan sols acompanyant els plors de rebequeries i mocs. Imagino que aquesta tàctica li funciona a Pere Aragonès amb els seus pares, però una altra cosa és quan es tracta de pressionar un Estat. No, fa falta alguna cosa més.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

-Doncs els enviem la Rahola i els tornem Cotarelo.

Jo també pensava que això podia acoquinar definitivament Espanya, però la Rahola ja fa temps que surt a Cuatro, sense que això sembli importar a ningú. Cotarelo, per la seva banda, aquí ens diverteix quan intenta parlar i escriure en català, però a Madrid ningú recorda qui és aquesta senyora de cabells canosos.

-¡Ens continuarem manifestant cada 11-S!

Notícies relacionades

Ja. I aquest any amb samarreta negra, a veure si així espanten algú. Temo que si aquesta és tota la pressió que poden posar-li al Govern espanyol, Pedro Sánchez muntarà la taula de negociació en una escola bressol, que almenys uns nens bramant li ficaran més por al cos que aquests catalans que venen a exigir sense cap fortalesa

Qui no té força, i aquest és el cas del ‘llacisme’, s’ha d’oblidar d’exigir i limitar-se a demanar educadament. Probablement tampoc aconseguirà res, però almenys no se’n riuran a la cara.